Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Vintage hunting @ Designmarkt Gent

Door Koen op 05.11.2013

Ben je een designliefhebber en heb je dit weekend nog niets gepland? Houd dan plek in je agenda en zak af naar Gent voor de herfsteditie van de Designmarkt in het ICC! Deze 7de grote indoor editie van het designfestijn is de perfecte locatie om dat ene vintage stuk voor je interieur te pakken te krijgen en en passant al een paar kerstcadeautjes op de kop te tikken. Intrigued? Lees vooral verder!

Organisator en galeriehouder Frederic Rozier bracht voor deze editie weer een heleboel gerenommeerde nationale en internationale handelaars en galeriehouders samen. Van meubelen, lampen en tapijten tot juwelen en allerlei gebruiksvoorwerpen: je kan hier heel wat bijzondere items vinden, tegen een vriendelijke prijs.


Foto's © Designmarkt.

Als dat nog niet genoeg reden is om te komen, staat er nog heel wat meer op het programma. Zo vindt Rozier het erg belangrijk dat niet alleen de die-hard designadepts aan hun trekken komen, maar dat DesignMarkt een ontmoetingsruimte is voor alle geïnteresseerden. Als we op de vorige edities kunnen afgaan, is hij daar gegarandeerd weer in geslaagd!

Deze editie zal je daarom de expo 101 LIGHTS kunnen bekijken over, welja, verlichting, loungen met een heerlijke lunch of een versgemalen koffie, champagne proeven bij Pommery, je coolste zoldervondsten laten schatten in de expertisehoek of genieten van de White Box Performances, waarbij Belgische toparchitecten live een interieur samenstellen met de aanwezige vintage stukken. Genoeg te beleven dus!


Foto's © COS.

Daarnaast kan je ook nog een paar nieuwigheden verwachten. Zo zal je op Designmarkt voor de 1ste keer in België de mobiele pop-up installatie van ons geliefde merk COS kunnen bewonderen. Het wagentje bevat een kleine selectie van de wintercollecties van COS - mannen en vrouwen - en werd ontworpen door de Pools-Oostenrijkse designstudio Chmara.Rosinke. Wij vinden in elk geval al dat het geheel er erg Scandinavisch fashionable uitziet!

Ook stelt Frederic Rozier zijn nieuwe project Lost&Found Collection voor. Met dit project wil hij vergeten iconische ontwerpen van Belgische modernistische architecten en ontwerpers weer in de spotlight plaatsen en aanbieden aan een groot publiek. Daarom zal de Lost&Found collectie bestaan uit heruitgaven van zo'n designstukken. Het 1ste stuk van de collectie, het Boomerang-tafeltje van Willy Van Der Meeren, zal je op Designmarkt al kunnen kopen, maar ook een aantal van de binnenkort verkrijgbare stukken zal je al in primeur kunnen bewonderen. Alle stukken zullen trouwens helemaal Made in Belgium zijn. Een beetje patriottisme kan nooit kwaad!


Foto's © Lost&Found.

Meer weten over Designmarkt? Neem dan een kijkje op hun website en Facebookpagina!

Met medewerking van Noémie Six.

page loaded