Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

5 jaar Belmodo, 5 vragen aan Tiany

Door Koen op 05.11.2013

Een platform oprichten waar ze samen met haar collega's Michaël en Angelique, haar kennis en love for fashion op kon delen, it was a dream come true voor Tiany. Na 5 jaar: een terug- en vooruitblik in 5 vragen.

Wat is er allemaal veranderd sinds de opstart van Belmodo?

"Héél veel. Ten eerste is de interesse naar en kennis over mode, dankzij het internet en sociale media, véél groter geworden in Vlaanderen. De meisjes en jongens die nu opgroeien - en hopelijk Belmodo lezen - zijn bijna een leger van fashionista’s. Ook mijn stagiares zien er altijd supertof uit. Maar ook Belmodo zelf is veel veranderd. We waren in België zowat de pioniers in de online-wereld, dus in het begin moesten we nog erg veel uitzoeken én ook zoeken naar onze eigen identiteit. Belmodo is begonnen als een website, en pas enkele jaren later is daar de Kirilove-blog bijgekomen. In het begin maakte ik mijn outfitfoto's zelf met de zelfontspanner en de tripod. En dan vergat ik af en toe nog eens scherp te stellen ook (lacht). Op dat vlak zijn we wel wat professioneler geworden. Ook mijn stijl is veel veranderd, maar dat komt omdat ik constant evolueer. Er zitten zeker stuks bij die nu nog in mijn kleerkast hangen en die ik ook nog draag, maar ik combineer ze dan op een andere manier."

Even een vooruitblik dan. Wat staat er de Belmodo-lezers nog allemaal te wachten?

"Wel, ik hoop vooral dat we kunnen mee-evolueren met onze generatie lezers. Ook als ik oud en rimpelig ben, zou ik nog graag outfitposts doen, net als de dametjes die je ziet op Advanced Style. Die vind ik fantastisch! Maar ook iets dichterbij in de toekomst, denk ik ook dat we ons blikveld moeten uitbreiden. Ik heb 2 kindjes in mijn leven en misschien begin ik binnenkort wel aan een 3de ... Het lijkt me wel leuk om aan onze lezers te tonen hoe ik me tijdens m’n zwangerschap kleedt, als mini-walvis." (lacht)

Je wordt ondertussen beschouwd als 1 van Vlaanderens grootste fashionista’s. Wat doet een dergelijke status met een mens?

"Goh, ik denk dat ik evenveel fashionblunders bega als dat ik fashionista ben. Via Belmodo deel ik trouwens een visie op mode, die ook gewoon maar mijn visie is. Daarom is dat niet de enige juiste. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat blijkbaar vrij veel mensen mijn aanpak weten te appreciëren en mij dan ook die status van fashionista hebben gegeven."

Dankzij Belmodo krijg je de kans veel verschillende mensen te ontmoeten. Wie is jou het meeste bijgebleven?

(Denkt lang na) "Ja, Karl Lagerfeld, natuurlijk. En Helena Christensen. En Diane von Furstenberg. Het is zo moeilijk om te kiezen! Wat ik daar vooral van onthoud, is dat deze mensen echt iconen zijn, en toch heel vriendelijk en professioneel."

Belmodo is heel veel fun, love en positive vibes. Maar zijn er dingen die je wel eens grondig de keel uithangen aan je job?

"Goh, het enige moeilijke aan de job is dat je af en toe dingen terug moet geven, waar je je al aan hebt gehecht. Zoals uitgeleende Chanelhandtassen, bijvoorbeeld. Dat hangt me wel grondig de keel uit (lacht). Verder is het natuurlijk elke dag heel hard werken, maar dat doe ik met heel veel passie."

Op naar de 5 (en hopelijk nog veel meer) volgende, dus!

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded