Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

De hoogtepunten van Belmodo 5 years: part 2!

Door Koen op 04.11.2013

Gisteren kon je lezen over de oprichting van je favoriete modewebsite - toch wel een héél belangrijk hoogtepunt voor de aanwezige Belmodo addicts! Vandaag maken we een trip down memory lane naar onze 1ste écht grote collab en event. Het hoogtepunt van de dag: Interieur Kortrijk 2010.

De grote interieur- en designbeurs in Kortrijk heeft van bij z'n oprichting een hart gehad voor mode. De outfits van de hosts en hostessen werden dan ook elk jaar ontworpen door een andere fashion designer. Grote Belgen als Walter Van Beirendonck, Kaat Tilley en Xavier Delcour hadden daar o.a. al aan meegewerkt. In 2010 koos de organisatie van de biënnale voor jong talent: het Gentse designduo Cleo Baele en Sarah Bos, oftewel Black Balloon. Jep, dezelfde designers die een paar weekjes geleden door Prins Laurent opgemerkt werden op het Film Fest Gent! Ondertussen begint Black Balloon een gekend talent te worden in modeland, maar een paar jaar geleden hadden ze nog maar net wat bekendheid verworven door hun kostuums voor Soulwax.

Zoals je misschien al eerder opgevangen hebt op deze website mogen de Black Balloon ladies en de Belmodo addicts elkaar meer dan graag... Dus toen de Robots van De Invasie voorstelden om op Interieur een speciale lezing te geven, was iedereen meteen on board!

Voor degenen die dat nog niet weten: De Invasie was (en is) een platform voor jong Belgisch ontwerptalent. De oprichters noemen zichzelf Robots, de ontwerpers die in hun collectief zitten zijn Strijders. Je snapt het idee. In 2010 bestond de Invasie zelf nog maar net, maar Black Balloon was bij hun allereerste Strijders en Belmodo had al meegewerkt aan hun Invasie van Leuven (de fashion-zaal was toen de Belmodo-zaal!). A match made in heaven dus.

Het resultaat? Een flexpo onder de titel In(no)vaded, een kruising tussen een lezing en een expo. Het onderwerp lag ons nauw aan het hart: de kruisbestuiving tussen ontwerpers, de creatieve scene en het online medium. Het moest een ruimte zijn waar de geïnteresseerden inspiratie konden komen opsnuiven. En dat deden ze! De zaal zat vol enthousiaste liefhebbers van all things beautiful en onze dag kon niet meer stuk.

Ondertussen brengen we nog steeds regelmatig verslag uit over het laatste designtalent uit ons Belgenlandje en de Invasie en Black Balloon zijn zeker onze partners in crime!

En nu: verder aftellen naar de big day ...

page loaded