Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Modehuis Chloé lanceert boek

Door Koen op 03.11.2013

Het boek een uitstervende soort? No way, José! Toch niet als het aan modeliefhebbers ligt, want bereikte ons enkele maanden geleden nog het nieuws dat 1 van onze favo blogsters Garance Doré aan een printversie werkt, dan was het nu alweer de beurt aan modehuis Chloé om in haar pen te kruipen.

Het boek 'Attitudes' geeft een overzicht van 60 (!) jaar Chloé. Van de opstart van het merk - dat overigens het allereerste high-end prêt-à-porterlabel is - door de naar Parijs uitgeweken Egyptische Gaby Aghion in 1952 over Karl Lagerfeld, Stella McCartney en Phoebe Philo's bijdragen aan het huis tot huidig creatief directeur Clare Waight Keller.


Afbeeldingen uit het boek © Vogue.fr.

Naast tekst en uitleg door Sarah Mower, award-winning modejournaliste uit Londen, is het boek ook voorzien van fotomateriaal waar wij he-le-maal bij wegsmelten. Helmut Newton, Guy Bourdin en Patrick Demarchelier zijn maar enkele van de namen die hun lens al in dienst stelden van het Franse modehuis.

Marc Ascoli, art director verantwoordelijk voor de image branding van Jil Sander, Yohji Yamamoto en Chloé, is verantwoordelijk voor de vormgeving van het boek. Moeder van het merk, Gaby Aghion - ondertussen al een very cute old lady - schreef het voorwoord.

Well, we don't know 'bout you, maar wij popelen om deze publicatie aan onze salontafelcollectie toe te voegen!


© Vogue.fr

Chloé Attitudesby Sarah Mower, Rizzoli New York, 2013 is vanaf woensdag 6 november te koop in o.a. Amazon.co.uk. Daar kan je trouwens ook al eens een kijkje nemen binnenin het boek!

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded