Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Op ontdekking in eigen land ... Namur!

Door Koen op 26.10.2013

Stel, het is een saaie zaterdag ... Ik zei "stel"! Wat doe je op zo'n random weekenddag? Wel, waarom niet eens op ontdekking gaan in een stad die je toch niet zo geweldig goed kent? Zo zakte ik af naar de hoofdstad van Wallonië, Namen! (Of Namur, zoals onze Franstalige landgenoten het noemen)

Wat kun je nu gaan doen in Namen? In tegenstelling tot wat je zou denken, valt er nog wel wat te beleven. Zo zijn er enkele jaarlijkse festivals, als Folknam, het Feest Van De Muziek, het Internationaal festival van de Franstalige film of Verdur Rock. Ook kan je elke zondag terecht in de stad voor een toffe brocanteVintage all the way!!

Moest je dus voor 1 van de evenementen of voor een ontdekkingstocht afzakken naar Namen, kijk dan eens verder rond, want je kan er ook shop, shop, shoppen!

Rue De Fer

Zoals elke grote stad heeft ook Namen een winkelstraat. In de rue De Fer vind je alle grote ketens. Zara, H&M, Veritas, ... Alles wat je moet hebben vind je in 1 van de winkels op de brede en druk bezochte straat.

Maar wij zouden Belmodo niet zijn, als we ook niet eens in de kleine zijstraatjes gingen kijken ... Wat heeft Namen nog te bieden buiten de high street ketens?

Huis Clos

Vlak tegenover het Koninklijk Theater van Namur vind je Huis Clos, een gezellige boutique met, toch wel, enkele topmerken! Je koopt er o.a. Paul Smith, Filles à Papa, Paule Ka en Marcel. Een perfecte plek voor ladies with an attitude.

Waar?
Rue Emile Cuvelier 7
5000 Namur

Citron + Grenadine

Young moms, spits jullie oren! In de kleine, gezellige straatjes van Namen kom je plots dit pareltje tegen. Citron + Grenadine is een klein, maar fijn winkeltje waar je alles vindt voor jou en je mini-me! Superleuke thuisaccessoires, kussens, lampen, ... En über schattige schoentjes en kleertjes. Loop er zeker eens binnen en ik daag je uit om zonder iets te kopen weer naar buiten te wandelen! wink

Waar?
Rue des Fossés Fleuris 45
5000 Namur

Place Du Théâtre

Als je even een pauze nodig hebt tussen het shoppen door, raad ik je aan om iest te drinken op het Place Du Théatre. Met een mooi uitzicht op het theater in Italiaanse stijl kan je genieten van jouw koffietje of een frisse pint voor de lover. En moest cultuur je echt aanspreken. Check dan het programma van het Koninklijk Theater van Namur eens, wie weet zit er nog een avondactiviteit in ...

Waar?
Place Du Théâtre
5000 Namur

Un p'tit coin de parapluie

Did I here vintage? Bij Un p'tit coin de parapluie vind je vintage spulletjes om je huis te decoreren en geweldige kleedjes en bloesjes voor jezelf. Ook de boyfriend vindt hier zijn gading, want voor hem zijn er leuke sweaters en T-shirts met grappige prints. Een kleine, verscholen shop waar je toch eventjes kan snuisteren en niet eens veel geld hoeft op te doen om met een tevreden gevoel en een zak vol goodies naar huis te gaan.

Waar?
Rue des Carmes 15
5000 Namen

L'original

Van al dat wandelen en shoppen kunnen je voeten al eens pijn beginnen doen ... Enter L'original! Hun sneaker wall biedt een gigantische keuze aan schoenen voor hem én haar. Shop met de hipste beats op de achtergrond ook een nieuwe pet of beanie. Of wat zeg je van een coole T-shirt, om er eens totaal hot uit te zien, street style way ...

Waar?
Rue Saint-Josephe 5
5000 Namur

TapaSoif

Honger gekregen na je dagje Namen? Bij TapaSoif vul je je maag weer met de lekkerste Tapas en een heerlijk glaasje wijn. Ik voel me al helemaal Spaans met er alleen nog maar aan te denken!

Waar?
Rue des Brasseurs
5000 Namur

Ibis Namur


En je hoeft nog niet eens naar huis 's avonds! Ah nee, je kan ook niet, na je avondje in de tapas- en wijnbar wink ... Het Ibishotel van Namen biedt je een kamer aan met alle comfort en 's ochtends, voordat je naar de brocante gaat, geniet je nog even van een lekker ontbijtje in de bar beneden. Score!

Waar?
Rue Du Premier Lanciers 10
5000 Namur

En zie jij al een dagje Namen in je agenda staan? Veel plezier!

page loaded