Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Face Forward: Malaika Firth

Door Kim op 25.10.2013

Move over Naomi Campbell, here comes Malaika Firth. Het 19-jarige Britse model wordt beschouwd als 1 van de laatste it girls, die met haar campagne voor Prada en feature in Vogue UK al heel wat furore maakte in de modewereld. Malaika, geboren in Kenia, kreeg na meerdere verschijningen op de catwalk al snel de stempels “modeling wonder” en “the next Naomi Campbell” toegekend.


Foto © Coup de Foudre.

Firth is bovendien het 2de gekleurde model na Naomi Campbell die in een Prada campagne verschijnt, en nu is ze ook te zien op de cover van een shopping bijlage van Vogue UK. Toegegeven, nog geen echte cover - maar wel iets waar menig beginnend model erg blij mee zou zijn.


Foto © Prada.

Foto © Vogue.

Malaika beschouwt Joan Smalls en Jourdan Dunn als haar voorbeelden, maar vindt de vergelijking met het voormalige supermodel ook niet min. Zo zegt ze tegen WWD:

"I’m proud that I’m the second black model, but also, I’m mixed. I’m biracial. I find it really good that I’m not white and I’m not black. It’s amazing. Naomi Campbell is so big, so for me to be compared with her is wow."


Foto © Fashion Model Directory.

page loaded