Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Get inspired in Antwerp: Fashion Talks

Door Loes op 18.10.2013

Fashion peeps from all over the world: check. Prachtige locatie: check. Interessante sprekers: check. Onze (stijl)koningin Mathilde op bezoek: check. Business insights en persoonlijke verhalen: check check, dubbel check!

Dit alles waren de hoofdingrediënten van een geslaagde editie van Fashion Talks in Antwerpen. Het Flanders Fashion Institute organiseerde een schitterende dag in de Waagnatie vol interessante lezingen voor de mode-industrie. Dit is de plek waar alle veranderingen werden besproken: globalisering, fast fashion, online meets offline etc. Geen enkel onderwerp werd uit de weg gegaan dus alle oren van het publiek waren gespitst voor een hele dag fashion news.

Belmodo was bij het avondprogramma en kon nog enkele lezingen meepikken. De ruimte was verdeeld in 4 podia met in het midden allemaal kuipstoeltjes die konden draaien naar het podium waar de spreker van het moment zijn lezing gaf. Smart thinking want zo zat iedereen op zijn beurt op de eerste rij. Front row seats? Daar zijn we in de fasshion business allemaal wel gevoelig voor wink.

De lezing van Christopher Snyder van Converse is ons met stip bijgebleven. Hij vertelde over de kracht van een iconisch product, met name de Converse sneaker. We looooove converse. Dit kon je lezen in Belmodo turns punkrock with Converse. Dus wij zaten op de eerste rij, duh! 

Ook het persoonlijke verhaal van Tim Blanks kon ons meer dan bekoren. Hij vertelde aan de hand van een interview zijn verhaal als journalist voor Style.com en hoe hij overleeft in de mad, mad fashion business. Een interview met veel humor, passie en liefde voor het vak. We like!

Ben je nieuwsgierig geworden en kon je er niet bij zijn? Good news! Alle lezingen en interviews kan je binnenkort bekijken op de website van Fashion Talks. Yes yes yes, zeker doen want het is absoluut de moeite!

Flanders Fashion Institute gaf na al het presentatiegeweld ook een feest voor hun 15-jarig bestaan. Happy Birthday FFI and thanks for having us!

Fashion Talks maakt deel uit van de Creative Trip van de stad Antwerpen. Een 4-daagse voor creatieve ondernemers. Belmodo loving!

page loaded