Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

ASVOFF #6 ANTWERPEN

Door Loes op 18.10.2013

Fashion peeps, groot nieuws: Diane Pernet was in Antwerpen. En nog beter, ze heeft er dinsdag en woensdag haar beroemde kortfilmfestival ASVOFF helemaal meegebracht vanuit Parijs. 3 x hooray!

Voor diegene die het misschien niet weten: Diane Pernet is een gerenommeerde mode- en videojournaliste. Ze is vooral bekend voor haar prachtig zwarte sluiers en haar blog ‘A Shaded View On Fashion’. Sinds 2008 heeft Diane haar eigen kortfilmfestival dat ze steevast organiseert in Centre Pompidou tijdens de modeweken in Parijs. Dit evenement reist letterlijk rond de wereld en voor deze 6de editie zakte ze af naar onze eigen modestad, Antwerpen.

Disndag ging het festival van start en ik mocht erbij zijn, yippieyayee! In het gezelschap van Diane Pernet herself werd de avond ingeluid. Me? Impressed? Duh!

De avond was een aaneenschakeling van inspirerende kortfilms die ieder op geheel eigen wijze een modieus karakter hebben. Sommige filmpjes tonen enkel een bizarre droomwereld, andere zijn dan weer gefocust op cosmetica en nog andere vertellen een actuele boodschap uit de mode-industrie.Alle kortfilms variëren in lengte tussen de 1 en 20 minuten en waren een mooie afwisseling van verschillende onderwerpen. De setting van Amuz in de Kammenstraat deed de films uiteraard ook absoluut recht aan. Een oude kerk inclusief koepels en goddelijke taferelen zorgen voor een intieme sfeer bij de bezoekers. Very lovely!

Ook konden we de creatieve collab bewonderen tussen MoMu en Bulo, een Mechelse meubelfabrikant. Het resultaat is een indrukwekkende installatie waar veel ‘oh’ en ‘ah’s ontsnapte bij de toeschouwers. In het bovenstaande filmpje krijg je al een preview maar deze installatie moet je in feite in real life gaan bewonderen. Dit kan nog tot en met zaterdag 30 november 2013 bij Bulo in Mechelen.

The cherry on top van deze fantastische avond? Het optreden van SX! Ze sloten met een hemelse stem, een prachtige jurk en opzwepende deuntjes de heerlijke avond af.

Het ASVOFF kortfilmfestival maakt deel uit van de Creative Trip van de stad Antwerpen. Een 4-daagse voor creatieve ondernemers. Belmodo loving!

Foto's: © Boy Kortekaas

page loaded