Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Het 40ste Film Fest Gent is begonnen!

Door Tiany op 09.10.2013

Het Film Fest Gent is aan zijn 40ste editie toe en dat moest gisteren dan ook gevierd worden. Een rode loper in onvervalste Hollywood- of Cannes-stijl, een knaller van een openingsfilm en een memorabele VIP-receptie: check

De Kinepolis in Gent was voor de gelegenheid uitgerust met een lange rode loper, een fotowall voor de famous guests, en very elegant hostessen om iedereen welkom te heten.


De hostessen waren gekleed door Caroline Biss en zagen er de hele avond ab fab uit.

Tiany was natuurlijk ook van de partij! Op de rode loper wist ze onze roze microfoon feilloos tot bij de meest stijlvolle rodelopergasten te manouvreren, om ze vervolgens de spreekwoordelijke kleren van het lijf te vragen over hun outfitkeuze en filmvoorkeuren. Stay tuned, want het resultaat daarvan zie je binnenkort op Belmodo!

En toen was er film.

De openingsfilm van deze verjaardagseditie van het festival was The Fifth Estate, een thriller over de illustere Julian Assange, oprichter van Wikileaks. Helemaal binnen het thema van American Paranoia. Met Benedict Cumberbatch in de peroxideblonde hoofdrol en in een bijna integraal Belgische setting gefilmd was dit de perfecte opener. De meningen achteraf waren verdeeld, maar deze arthouse-look op een wel heel actueel thema liet bij iedereen een indruk achter.


Ook Prins Laurent was van de partij en veroorzaakte heel wat beweging op de rode loper!

VIP's, BV's & pretty party people!

Na de spanning van de film was het tijd voor een feestje in de VIP-room. Of beter gezegd, de superdeluxe VIP-tent, speciaal voor de gelegenheid opgetrokken naast de Kinepolis. Er waren fancy drinks & bites - of wat dacht jij van miniatuursushi en Cosmopolitan-granita? - en een heel hoge concentratie bekende en minder bekende mensen in full-on fashion mode. De dress code voor de hele avond was uiteindelijk glamoureus en iedereen zag er dan ook smashing uit.

De oplettende gast kon op het VIP-feest achteraf een hoop BV's spotten - Joy Anna Thielemans, de Neveneffecten, Johannes Verschaeve van de Van Jets, Thomas Vanderveken, Veronique Leysen en Ellen Petri waren van de partij en zagen er allemaal fantastisch uit.


Belmodo-addicts Angelique en Bieke waren een sparkling presence op de rode loper...


#nomnom, lekkere hapjes door het Gentse Coeur d'Artichaut!

Ook wat ontwerp- en businesstalent van eigen bodem mocht niet ontbreken; de dames van Black Balloon zorgden zelfs voor heel wat commotie toen prins Laurent spontaan een babbeltje met hen begon! Ook Yuri en Dries van de Wasbar waren van de partij en waren zeker bij de best dressed men van de avond.

Wil je nog meer sfeer opsnuiven? Check dan zeker het volledige fotoalbum op onze Facebookpagina.

Alle speciale events van het Film Fest zijn uitverkocht, maar je kan natuurlijk wel altijd een filmpje meepikken! Voor het volledige programma en tickets kan je terecht op de website van het Film Fest Gent. Have fun watching!

Met medewerking van Noémie Six.

page loaded