Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Film Fest Gent: Belmodo’s highlights!

Door Angelique op 01.10.2013

Zoals jullie al konden lezen in het Belmodo artikel 40ste editie Film Fest Gent is het nog maar heel even aftellen en Film Fest Gent gaat van start! Misschien niet hét fashion event van het jaar, maar wel hét moment om cultuur op te snuiven tussen de high society van ons Belgenlandje. Om jullie een beetje wegwijs te maken in het enorme aanbod, verklapt Belmodo zijn favorieten.

The Fifth Estate

De openingsfilm van het filmfestival is The Fifth Estate van Bill Condon, een logische keuze als je het ons vraagt! Als je de recensies mag geloven is The Fifth Estate een thriller om je nagels van af te bijten. Star players van dienst zijn Benedict Cumberbatch en Daniel Brühl. Benedict kruipt in de rol van Julian Assange, de oprichter van Wikileaks. Daniel speelt dan weer de voormalige rechterhand van Assange.

Fun fact: de prent werd gedurende 38 dagen in het grootste geheim gefilmd in België! Dus don’t be suprised als je opeens Zaventem, Luik, Brussel, Antwerpen of Gent herkent.

Blood Ties

De perfecte film om met je lover te gaan kijken is Blood Ties. Het verhaal situeert zich in het hippe Brooklyn van de jaren ’70. Leden van de impressionante cast zijn Clive Owen, Mila Kunis, Marion Cotillard en Zoe Saldana. Alsof dat nog niet genoeg is, is het ook de 1ste Amerikaanse film waarin onze eigenste hunk Matthias Schoenaerts te bewonderen is! What’s not to love about this movie, right?

Behind The Candelabra

Nog een film die zich afspeelt in de jaren ’70 is Behind The Candelabra. Het verhaal draait rond de Elton John van de 70's, nl. de flamboyante pianist en kitschkoning Liberace (gespeeld door Michael Douglas). Matt Damon kruipt in de huid van zijn véél jongere minnaar. We mogen ons verwachten aan swingende muziek, lots & lots of glamour, een extravagante levensstijl tout court en outfits compleet uit glitter. Booyah!

Een tijdje geleden kaapte de film nog 3 Emmy’s weg. Een echte must-see dus. Behind The Candelabra mag Film Fest afsluiten en gaat in avant-première vrijdag 18 oktober 2013. Gent here we coooome!


Wie zich wil laten onderdompelen in de movie culture kan dat van dinsdag 8 oktober t.e.m. zaterdag 19 oktober 2013. Voor tickets en de volledige programmatie neem je best eens een kijkje op de website van Film Fest Gent. Hope to see you there!

Ps: wat is jouw favoriete film? 

page loaded