Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashionable finger food: foodtrucks in België

Door Koen op 29.09.2013

Jean sur Mer, het seafood cateringbedrijfje van Jan Kegels, is gekend in foodieland. Met zijn caravan uit 1974 brengt hij al een paar jaar heerlijk verse visbereidingen naar jouw feest of event. Nu krijgt de caravan er een broertje bij: de Original Seafood Food Truck.


De truck, een omgebouwde Nederlandse legerambulance uit '87, werd versierd met een toepasselijke zeeprint en bevat een keuken vol jummy maaltijden en snacks. Jan zal met zijn food truck bijvoorbeeld bedrijventerreinen bezoeken - keep an eye out for him als je zin hebt in een lekkere lunch. Kibbeling, calamares, gamba's, venusschelpen, ambachtelijke garnaalkroketten, caracoles, mosselen, oesters, verse vissoep, fishburgers en zelfs ceviche: als je graag vis eet, zit je hier goed.

Food trucks zijn al lang een hit in de VS. In New York vind je op elke straathoek wel zo'n rijdend restaurant. Alles van wafels en hot dogs tot noodles of pizza kan je wel in een food truck vinden. De opkomst van de food truck is ook helemaal powered by social media. Hoe kan je beter je locatie de wereld insturen dan via Twitter of geolocation?

In België is de trend nog maar net voet aan de grond aan het krijgen. Jean sur Mer is echter niet de allereerste! In Brussel vind je al een tijdje een paar food trucks. Zo is er Keep on Toasting, een food truck met heerlijke variaties op de oerklassieke croque-monsieur. Ook wie het graag wat exotischer heeft, moet in de hoofdstad zijn: daar kan je Mexicaans eten bij Mister Taco's of asian fusion bij Le 3ième Element


Belgische food trucks en hun very tasty lading.

Scherp geprijsde, kraakverse, gezonde en overheerlijke maaltijden en snacks on the road? Van ons mag deze trend België in razend tempo veroveren!

Foto's © Jean sur Mer, Keep on Toasting, Le 3ème Element, Mister Taco's.

Met medewerking van Noémie Six.

page loaded