Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Manneken Pis in Delvaux

Door Bieke op 27.09.2013

Op donderdag 12 september, de 184ste verjaardag van Maroquinerie Delvaux, kreeg Manneken Pis in Brussel een nieuw kostuum aangemeten. De toch al uitgebreide garderobe van het beroemste Ketje bevat vanaf nu ook een witte schort met zakken vol tools en een hoofddeksel vol miniatuurhandtasjes in Belgische driekleur.

Het achterliggende idee was om de artisans en werknemers van Delvaux in de bloemetjes te zetten. Zonder zijn vakmensen zou Delvaux niet het instituut zijn dat het vandaag is, klonk het. Alles aan het kostuum verwijst dan ook naar het vakmanschap van Delvaux: het leerbewerkingsgereedschap, de witte overjas, en uiteraard de miniatuurversies van Delvaux's it-bag Brillant.

Alle medewerkers van Delvaux waren uiteraard aanwezig op de ceremonie op het stadhuis. Daarna trok iedereen richting Manneken Pis voor de officiële 'aankleding', onder begeleiding van de vereniging van de Vrienden van Manneken Pis.


"Dames, ketjes en kadeekes..." De voorzitter van de Vrienden van Manneken Pis spreekt iedereen op onnavolgbare Brusselse wijze aan.

Folklore en classic chic tegelijk, meer moet dat soms niet zijn.


Foto © Manneken-Pis.be

De kostuums van Manneken Pis kan je het hele jaar door bewonderen in het Museum van de Stad Brussel.

Met medewerking van Noémie Six.

page loaded