Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Cocktail van de Week: Jasmine

Door Koen op 27.09.2013

De Jasmine, gemaakt met Citadelle-gin, is de signature cocktail van de befaamde Parijse cocktailbar Prescription. Volgens hen is deze frisse, zoete en elegante cocktail bijzonder populair bij vrouwen - we can't imagine why ... Wij vinden hem in elk geval uiterst geschikt om de natte herfst nog even buiten de deur te houden, of om te genieten van de laatste dagen Indian summer.

Citadelle is een lekker eigenzinnige producent van cognac en gin. Hun gins worden nog steeds gestookt op de originele manier: over een open vlam. Dit zorgt voor een meer complexe, uitgesproken smaak dan bij de moderne methodes. Hun recept is ook uniek: 14 verschillende kruiden en specerijen, waaraan nu ook yuzu en kaneel worden toegevoegd.

Ook de flessen kregen recent een revamp en zien er nu heerlijk retro uit. Dit is er eentje die je niet wil opbergen in je drankenkast, maar gewoon wil uitstallen, for the whole world to see!

Wat heb je nodig?

4 cl Citadelle Gin
2 cl vlierbloesemlimonade
2,5 cl versgeperst pompelmoessap
1cl versgeperst citroensap
Eetbare bloemetjes als garnituur

Let's do this!

De bereiding is eenvoudig: doe alle ingrediënten in een shaker, vul hem met ijs, en shake that thing! Daarna giet je het mengsel in een martiniglas. Als je de cocktail helemaal volgens de regels van de kunst wil bereiden, maak je hem double strained. Daarvoor zeef je het mengsel 2 keer voor je het in het glas schenkt: 1 keer door een gewoon zeefje, daarna door een extrafijn theezeefje. Het resultaat? Minder brokjes ijs en een betere smaakverdeling. Zeker de extra moeite waard. Top it met een paar schattige bloemetjes.


Jurk, & Other Stories. Blazer, River Island. Brogues, Asos Collection. Cirkelsjaal, Forever21. Handtas, River Island.

Bij deze cocktail hoort een kleurrijke outfit. Met een jacquard blazer in een happy knalkleur, een jurkje met bosdierenprint, brogues en een warme sjaal ben je helemaal klaar voor een zonnige herfstdag.

Nog een tip van Citadelle als uitsmijter: de limited edition Réserve 2013 gin kan je ook perfect on the rocks drinken. De kruidige smaak en kaneeltoets lijken ons heel goed passen bij een knisperend houtvuur en een sneeuwstorm. Je weet dus wat te doen als het cocktailseizoen voorbij is!

Je kan de Citadelle Gin kopen in de betere drankenhandel en natuurlijk bij Gin Tonic Shop in Antwerpen.

Met medewerking van Noémie Six.

page loaded