Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Martini jubilee: Gran Lusso

Door Michael op 25.09.2013

Martini wordt 150 jaar! Om dat te vieren creëerde het merk een exclusieve nieuwe drank: Martini Gran Lusso.

De naam Gran Lusso is afgeleid van een originele Martini vermout uit 1871. Ook de zwarte fles en het etiket hebben een deluxe vintage vibe en grijpen terug naar de roaring twenties - de heydays van de grootste cocktailklassiekers.

Het launch event voor de Gran Lusso in België vond plaats in de Antwerpse bar & bistro The Glorious, het perfecte decor voor de voorstelling en, hoe kan het ook anders, een cocktailproeverij. 

De cocktails werden vakkundig geshaket door Simone Caporale van de befaamde Artesian Bar in London. En het moet gezegd: they taste like sheer perfection.

Martini Gran Lusso is een eenmalige limited edition; in België zijn er maar 500 flessen beschikbaar. Je kan de Gran Lusso kopen bij de Poldernaar in Antwerpen. Ook een aantal handpicked cocktailbars zullen Gran Lusso serveren. Je vindt hem in Josephine's, Glorious, Bar-Bounce en Nine in Antwerpen; Amigo in Brussel; Aper'eau in Blankenberge; en Imagin in Knokke.

Heb je een fles op de kop kunnen tikken en wil je zelf ook aan het shaken slaan? Probeer eens de superklassieker Negroni. Neem 1 deel Martini Gran Lusso, 1 deel Bombay Sapphire en 1 deel Martini Bitter en doe het in een glas met ijsblokjes en een partje appelsien. Cheers!

Foto's © Johan van Droogenbroeck.

Met medewerking van Noémie Six.

page loaded