Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Tweed & Vintage Ride

Door Koen op 23.09.2013

Wie gisteren afzakte naar de Gentse binnenstad om van autoloze zondag te genieten, kon meerijden met de 2de Tweed & Vintage Ride, georganiseerd door Cycle Chic Belgium en Radio Modern. De naam verklapt alvast de dresscode voor deze fietstocht, maar ook wie niet verkleed was, could go along for the ride.

Startpunt voor de tocht was de Fly-Over aan het Zuid. Voor het vertrek, konden deelnemers zich daar laten kappen en maquilleren door De Modernettes, een team van stijlvolle retrostewardessen. DJ'ette Blanche zorgde voor een vrolijk deuntje op de achtergrond, à la The Andrew Sisters.

Wie ondertussen zijn vélo nog even op punt wilde laten zetten, kon dat aan de 'Repareerbaar'. Kleine hongertjes werden dan weer gestild aan de pannekoekenmobiel, yummie!

Van eenzame fietser met bompapet tot heel de familie in de bakfiets, iedereen deed mee! Zelfs het zonnetje kwam af en toe van achter de wolken piepen.


Na een parcours van zo'n 45 minuutjes, kwam de vintagebende aan in het Zuidpark. Daar zorgde coverband 'Le Temps de moi' voor de sfeer en kon gezellig worden gepicknickt met een Bolleke De Koninck en een stukje Gentse kop.

Na een kort beraad van de jury werden de 3 most retro-stylish mannen en vrouwen op het podium geroepen, voor een kleine Miss- en Misterverkiezing. Een decibelmeter besliste wie het grootste applaus kreeg van het publiek - en dus ook, wie de prachtige fietsen van Achielle Vintage & Nostalgic bikes wegkaapte. Jaloers, wij? Mais, non!


Voor de mensen op de 2de plaats was er een gids met fietsroutes over heel België en de 3de kreeg een Fnac-bon, iedereen gelukkig!

Wie nog niet té vermoeid was van het fietsen, kon de dag feestelijk afsluiten met een dansinitiatie Lindy Hop van Radio Mondern-man Sep'n'Hop. Swing it!

Met medewerking van Nimue Sturtewagen.

page loaded