Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

40ste editie Film Fest Gent

Door Tiany op 17.09.2013

Watch out filmliefhebbers, it is almost happening again! Dinsdag 8 oktober 2013 start de 40ste editie van Filmfestival Gent. 12 dagen lang kunnen we tijdens deze feesteditie genieten van exclusieve voorstellingen, tientallen kwaliteitsfilms, verschillende concerten, bekende stars & so much more.

Net als de vorige jaren kan je je weer volledig onderdompelen in de movie culture. Er zijn verschillende locaties waar het filmfestival zich afspeelt. Zo kan je onder andere in de Sphinx Cinema, de Studio Skoop en KASKcinema terecht. Klaar voor een cultuurshock? Neem eens een kijkje op de Facebook page of de site van Film Fest Gent. 

Thema dit jaar is American Independent Cinema – afgekort Indie Cinema. Indie cinema staat voor films die jong, verfrissend, vernieuwend en gedurfd zijn. Het is een cinema die wilt afwijken van de mainstream Hollywood blockbusters en met een open en kritische blik naar de samenleving & the American way of life kijkt. Niet bepaald enkele uurtjes hersenloos vermaak dus. Bekende regisseurs met indie roots zijn bijvoorbeeld Quentin Tarantino, Steven Sodenbergh, Spike Lee, David Lynch en Martin Scorsese.

Elk jaar trekt Film Fest ook verschillende celebs aan. In het verleden konden we Juliette Binoche, Andy Garcia & Sandra Bullock spotten. Dit jaar is het de beurt aan hottie Joseph Gordon-Levitt! Yep, the 1 and only cutie boy uit 500 Days of Summer die heel wat hartjes sneller doet slaan komt zijn regiedebuut Don Jon voorstellen. Iets zegt ons dat het drummen zal zijn om een blik te werpen op de rode loper! Zou Scarlett Johansen zijn plus 1 zijn?

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om vriend te worden van het festival. Word bestie van FF Gent en geniet van verschillende exclusieve voordelen. Yes yes yes!

Wij kijken alvast uit naar de officiële openingsfilm en exclusieve afterparty op dinsdag 8 oktober 2013. Helloo wondere wereld van glamour, glitters & celebritiesSee you all there

page loaded