Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Overdosis cosiness: Anecdote

Door Loes op 27.08.2013

Sommige merken aanbid je van op een afstandje, luxeuze high-fashion met een prijskaartje met achterlijk veel nullen. Auwtch. Kan je ze niet front row zien, dan zit je wel te kwijlen achter je laptop op style.com. Maar sommige merken zijn voor every day. Ze voelen aan als je beste vriend. Bij sommige brands heb je het gevoel: hier zou ik willen wonen. En ik heb een merk voor jullie that feels like home: Anecdote.

Anecdote is een Nederlands merk dat gaat over alledaagse dingen. Dream, discover and explore. Iedere collectie is gebaseerd op een anecdote van founder Jet van Beuningen.  Deze dromerige pieces of life vind je overal in het merk verstopt: in de stoffen, hang tags, verpakking, inrichting, etc. 

Dit label is een topper als je op zoek bent naar de allerbeste basics. De meeste collectiestukken worden gemaakt in verschillende kleuren, dus je kan ze eindeloos combineren. Anecdote pays attention to detail. Let zeker eens op de namen van de kleuren: full moon white, sparkling rose en caffe latte. Gaat jouw inner hippie ook vrolijk ronddansen als je dit leest? Yes, so does mine.

Ook de kleding krijgt persoonsnamen van familie of vrienden. Meet cardigan Amanda or sweater Jessica. Heel deze familie heeft 1 gemene deler: heerlijk zachte stoffen. Verder vind je bij Anecdote quotes over Amsterdam, de beste essentials en alles is gemaakt met liefde. Dat moet volstaan om je te overtuigen, toch?

Anecdote heeft ook zalige sjaals en mutsen in hun assortiment die je de winter doorhelpen in ons kikkerlandje. Mijn favoriet? De Poppy sjaal in de kleur ox red. Perfect voor de wat frissere herfstdagen of gewoon voor binnenshuis.


Je kan deze overdosis cosiness online bestellen via de webshop, maar de nieuwe winkel is een must-visit. Hij ligt in de Wolvenstraat, in de gezellige buurt van Amsterdam: de 9 straatjes. Deze boetiek is een pareltje, dus zorg dat je zeker eens binnenspringt. Go, go, go!  

page loaded