Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion Geeks Unite!

Door Catherine op 22.08.2013

De fashionista & de nerd hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei verslaafd aan het internet -de 1 aan Style.com, de ander aan Reddit- & ze weten meer dan goed is voor hen over 1 & hetzelfde onderwerp, van de gezichtsuitdrukkingen van Cara Delevingne tot geheime cheats voor World of Warcraft.

Wij beschouwen onszelf eigenlijk als een crossover, die even enthousiast kan doen over een nieuw seizoen van Game of Thrones als over de capsulecollectie van Phillip Lim voor Target. Een fashion geek dus, & binnenkort staat er een event gepland in het Antwerpse MoMu dat als ons kopje thee klinkt.

Op maandag 23 september 2013 gaat namelijk de 1ste Vlaamse edit-a-thon rond het thema mode door!

Edit-a-whut?

Een edit-a-thon is als een LAN party voor Wikipedia lovers. Een dag waarop digikids samenkomen om de wiki's van bepaalde onderwerpen aan te vullen & te verbeteren.

Het MoMu werkt samen met Europeana Fashion om Belgische mode een virtuele boost te geven & nodigt dan ook iedereen met een laptop & enige modekennis uit om artikels to komen editen op de Nederlandstalige & internationale Wikipedia-pagina's. 

Eerder gingen er al fashion edit-a-thons door in Stockholm & Utrecht. Ervaring is niet vereist: er zullen ervaren Wikipedianen -hmmm- klaarstaan om je te helpen met de technische aspecten.

Elke deelnemer krijgt gratis lunch & versnaperingen bovenop een rondleiding doorheen de expo Happy Birthday Dear Academie - 50 jaar Antwerpse Modeafdeling. Als dat geen reden is om je thinking cap & prescription glasses boven te halen!

Alle info over het gratis event vind je op de event pagina. Inschrijven kan tot maandag 16 september 2013, maar pas op: het aantal deelnemers is beperkt!

Foto's: Erwin Verbruggen & Sebastiaan ter Burg.

page loaded