Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo sprak met Hurts!

Door Catherine op 18.08.2013

Het meest stijlvolle popduo in de hele scene dezer dagen?

Dat moet zonder twijfel Hurts zijn. Theo Hutchcraft & Adam Anderson zijn 2 hete hipsters uit Manchester die gevoelige synthpop maken & gekleed gaan alsof ze nog een show voor Hedi Slimane moeten lopen. Je kent zonder twijfel hun monsterhit Wonderful Life & moet zeker de gelikte clip bij nieuwe single Somebody to Die For eens checken.

Wij kregen voor hun optreden op Pukkelpop 10 hemelse minuutjes met zanger Theo (onder links) -een hartenbreker die Dita Von Teese & Alexa Chung al wist te versieren- & hoorden hem uit over muziek & mode.

Theo, nice to meet you! Blij om in België te zijn?

Nice to meet you too! Jep, 't is een prachtige dag & dit festival heeft een geweldige line-up. We hebben er echt zin in!

Zelf komen jullie uit Manchester. Die stad heeft niet enkel een groot muzikaal verleden, maar ook een beetje een ruige reputatie. Terecht?

Goh, da's licht overdreven. Manchester is een studentenstad. Er zijn rauwe buurten, maar er wonen ook heel veel jonge mensen, dus het is er heel levendig. De music scene is er geweldig, met veel jong talent, & je vindt er geweldige cafés (lacht).

Naar het schijnt hebben jij en Adam elkaar ook op café ontmoet?

Klopt! Op een avond ontstond er een bar fight, maar hij & ik hadden alletwee geen zin om te vechten, dus zijn we aan de praat geraakt. Toen bleek dat we dezelfde muzieksmaak hadden, werden we meteen vrienden.

Naar welke muziek luisterde jij toen je opgroeide?

Naar heel uiteenlopende dingen eigenlijk. Ik was bezeten door Eminem, zijn raps maakten echt iets los bij mij. Maar ik hield even goed van indie bands als The Libertines & The Strokes. Toen ik wat ouder werd, ontdekte ik Nine Inch Nails, & ook die groep heeft veel invloed gehad op mij & m'n muziek.

Zowel Eminem als Nine Inch Nails staan vandaag toevallig op de affiche, ga je kijken?

Als dat lukt met de voorbereiding van onze set sowieso!

Jullie staan erom bekend veel aandacht te besteden aan de look van de band, in jullie outfits, videoclips, optredens... Vind je het medium even belangrijk als de boodschap?

Definitely. Hoe je je kleedt, heeft te maken met hoe je je voorstelt & wie je bent. Onze look is gewoon een verlengde van onszelf. Ik zou het absurd vinden om daar geen aandacht aan te besteden.

Zou je zeggen dat jullie into fashion zijn?

Zeker! Dat is eigenlijk altijd zo geweest. Misschien heeft het ook te maken met onze achtergrond in Manchester. Zoals ik al zei, wonen er heel veel jongeren & die zijn allemaal bezig met hun imago. Tijdens het uitgaan in onze jeugd was goed gekleed gaan & met je uiterlijk bezig zijn dan ook vanzelfsprekend.

Jullie dragen bijna uitsluitend zwart, toevallig een kleur -of geen kleur- waarin Belgische ontwerpers als Raf Simons & Margiela erg goed zijn. Zijn jullie fans?

Oh ja! We love Belgian designers. Kris Van Assche is een persoonlijke vriend van ons, zijn ontwerpen dragen we erg vaak. En Ann Demeulemeester, die is toch ook Belgisch hè? Raf Simons is een andere favoriet. We hebben al Dior gedragen, maar worden jammer genoeg nog niet gesponsord (lacht).

Dus in de modewereld behoren jullie duidelijk tot de incrowd. Hoe zit het in de muziek? We lazen dat jullie een tijdje bij Calvin Harris gelogeerd hebben, & had je niet iets met Alex Turners (zanger van Arctic Monkeys, nvdr.) ex Alexa Chung?

(Lacht mysterieus & negeert deel 2 van de vraag) Calvin is een goede vriend van ons. Hij maakt compleet andere muziek, maar dat is net het leuke. Uiteindelijk vervagen die grenzen tussen genres toch meer & meer. Housemuziek, techno, rock, het zijn toch eigenlijk allemaal popsongs. Zeker als alles dan ook nog eens geremixt wordt.

Zelf doen jullie het nu al enkele jaren belachelijk goed als Hurts, maar voordien heette de band in andere opstellingen Bureau & Daggers. Zijn jullie dan voor deze naam gegaan omdat jullie wilden aantonen hoeveel emotionele diepgang jullie hebben?

Zoiets ja (lacht).

Genoteerd! Theo, bedankt voor het interview & have a great gig!

Exile, het 2de album van Hurts, kwam begin dit jaar uit. Het duo staat op woensdag 20 november 2013 in de AB, maar die show is inmiddels uitverkocht. 

page loaded