Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Face Forward: Aymeline Valade

Door Kim op 09.08.2013

Aymeline Valade is een naam die je vermoedelijk niet meteen bekend in de oren klinkt, maar toch mag deze Française zichzelf als 1 van de topmodellen van het moment beschouwen. Als je weet dat zij het gezicht was van de H&M x Marni collectie, gaan er misschien al wat meer modebellen rinkelen.

Aymeline begon in 2009, toen ze de Blumarine show mocht openen in Milaan. Haar big break kwam 2 jaar later op de catwalk van Balenciaga, wat haar intussen al jobs voor Chanel, Gucci, Louis Vuitton en Marc Jacobs heeft opgeleverd.


Het model kreeg heel wat kritiek over zich heen voor de H&M x Marni campagne, omdat ze er veel te mager en ongezond zou uitzien op de foto's. H&M verklaarde daarop echter een streng beleid te hanteren en niet te werken met modellen die te mager zouden zijn of gekend staan om alcohol- of drugsproblemen.

page loaded