Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The photographer and the model

Door Kim op 07.08.2013

Elke modefotograaf heeft wel z'n muze, en meer dan eens is die muze ook een love interest. Creatief samenwerken kan liefdevolle gevolgen hebben en hoewel je op kantoor misschien best niet pronkt met je nieuwe office love, wordt dat in de modeïndustrie dan eerder wel aangemoedigd - niemand die jou zo mooi op beeld zal vastleggen als je lover, toch? Fashionista maakte een overzicht van 10 iconische fotograaf-model koppels, wij kozen er onze 3 favorieten uit.


Mario Sorrenti en Kate Moss.

Mario Sorrenti had destijds het genoegen om - toen nog ontluikend model - Kate Moss te fotograferen voor de Calvin Klein Obsession campagne in 1993. De 2 zouden elkaar ontmoet hebben op een feestje, waarna ze zich waagden aan de spreekwoordelijke office romance. Na Sorrenti koos Moss voor Johnny Depp, waar ze zo'n 4-tal jaar mee samen was.


Gilles Bensimon en Elle Macpherson.

Gilles Bensimon begon zijn carrière bij de Franse Elle, waar hij het Australische model Elle Macpherson in 1984 tijdens een shoot leerde kennen. Het koppel trouwde 2 jaar later, maar het geluk was van korte duur, want in 1989 gingen ze alweer uit elkaar. Bensimon legde Elle meermaals op de gevoelige plaat vast voor verschillende Elle editorials.


David Bailey en Penelope Tree.

David Bailey was naast modefotograaf ook fervent womanizer. 1 van zijn veroveringen was model Penelope Tree, waar hij een relatie mee begon terwijl hij nog getrouwd was met actrice Catherine Deneuve. Penelope maakte furore als model tijdens de sixties en John Lennon omschreef haar als "hot, hot, hot and smart, smart, smart!"

page loaded