Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Nacht van het Zoute 2013

Door Koen op 06.08.2013

Op de hottest day van het jaar was De Nacht van het Zoute 2013 weer een unieke belevenis, boordevol verrassingen en leuke events. Naast onze eigen shopping night bij Club Monaco waren er ook tal van andere leuke shops om te ontdekken en originele things to do and see. Omdat er zoveel te doen was en we wel moesten kiezen, delen we graag onze top 5 van Nacht van het Zoute.

UGG Summer Sensation 

Je kent ze wel, de populaire winterboots van UGG Australia. Dat wij hardcore fans zijn, bewezen we al eerder met 'Get UGG inspired', dus we hoeven je al niet meer uit te leggen hoe excited we waren om even langs te gaan bij Summer Sensation in dé place to be: Siësta Beach. Naast het voorstellen van de exclusieve UGG Knokke Collection die heel erg gesmaakt wordt bij de Knokse beau monde, kon je er je Uggs ook laten personaliseren. 
Ook de beautiful & famous waren erbij, we spotten o.a. Lesley-Ann Poppe, blogster Laura van Mode sans souci en Katja Retsin and family.

Dé trend voor het najaar is definitely de Celebration Boot, de korte versie van de Ugg Classics. Als je ter plaatse verliefd werd op dit mooi schoeisel, werd je met een totally pimped out Ugg golfkarretje linea recta naar de schoenwinkel gebracht waar je je een paar (of 2, 3) kon aanschaffen. Daarna kon je in de beachclub zelf je initialen in sparkly Swarovski stones op je schoenen laten zetten. 1 of a kind, want je vindt de Celebration Boot nergens anders. What's not to like?

Je kan er nog tot zondag 18 augustus terecht om de UGG sfeer op te snuiven en je brand new boots te laten personaliseren.

Jaguar x Marc Lagrange

Daarna brachten we een bezoekje aan de wel heel bijzondere stand van Jaguar. Op de dijk voor de Absolute Art Gallery stond een knalrode Jaguar F5, met even later 10 gorgeous modellen rond, pruik en rode legging inclusief. Fotograaf Marc Lagrange himself recreëerde namelijk de setting van 1 van zijn grootste werken 'Burning Desire', inclusief alle onderdelen van de originele set. De outcome was spectaculair te noemen, en dat is nog zacht uitgedrukt. 

Het F-type is een icoon geworden en komt voort uit een sportief erfgoed van meer dan 75 jaar. Door de comeback van de sportauto keert Jaguar terug naar de kern van het merk: sportauto's met 2 zitplaatsen en wegklapbaar dak. Intuïtie, passie en beleving staan centraal, wat Lagrange ook toont in zijn fotocollectie 'Diamonds & Pearls'. De gehele collectie is binnen in de Absolute Art Gallery nog tot zondag 1 september te bekijken. 

Pop-up shop: Karolien Verstraeten

Op de zeedijk in het Zoute dronken we een klein aperitiefje, terwijl we in primeur de wintercollectie van Karolien Verstraeten van dichterbij bekeken. De tijdloze, vrouwelijke collectie past perfect in het plaatje van het klassevolle Zoute. Het is een tijdelijke conceptstore, naast haar vaste Gentse boetiek en flagship store in Antwerpen. Je kan er niet alleen voor haar kledij terecht, maar ze werkt ook samen met andere Belgische ontwerpers, zoals o.a. Gerda De Ceuckelaire en Stefan Meuwissen. Zeker een bezoekje waard!

7 for all mankind

Bij 7 for all mankind was het een drukte van jewelste. We zagen er tal van BV's als Tanja Dexters and husband en Josje Huisman die met elkaar keuvelden onder het genot van een drankje buiten bij de bar of binnen het nieuwe zwarte, lederen vestje keurend aanpasten. Ik viel er head over heels in love met de peacock jeans, of beter gezegd, met de hele peacock collectie.

Baroness O. x Albus Lux Gallery

Verder wipten we ook nog even binnen in de pop-up store van Baroness O. en de Albus Lux Gallery. Ze palmden samen voor 2 weekends een leegstaand schoonheidssalon in om er het werk van jonge ontwerpers en kunstenaars temporarily aan de wereld voor te stellen. Be fast, 'cause it only lasts 'till zondag 11 augustus. 

Wij zijn alvast totally ready for next year

Met medewerking van Svea Vermeersch.

page loaded