Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Dutch statement necklaces

Door Loes op 06.08.2013

Het is geen geheim meer dat ik 4 jaar in Amsterdam gewoond heb. En al diegenen die het niet zouden weten, merken het binnen een paar seconden aan mijn woordenschat. Het gebeurt dagelijks dat mensen in een scheur gaan om mijn Nederlandse uitspraken.  Voor mij klinken ze heel doordeweeks… zeg nou zelf: ‘Asjemenou, ben jij ook zo brakke Harry? Ja natuurlijk mafkees, was weer hartstikke gezellig gisteren!’ Dat klinkt toch heeeeel normaal, right? grin 

Om te bewijzen dat ik helemaal niet zo gek ben - BelmodoKoen en BelmodoMichaël, ik richt mij in het bijzonder naar jullie op dit moment – heb ik voor jullie deze week het merk Naked design uitgezocht. Dit merk heeft té leuke kettingen met Nederlandse uitspraken die zonder twijfel op jullie lachspieren werken. 

De uitspraken gaan van kreten als ‘lekker puh’ tot ‘mafkees’ en ‘lellebel’. Met deze ketting krijgt jouw outfit een extra dosis humor. Alle kettingen zijn verkrijgbaar in goud en zwart en kosten rond de € 20,- per stuk. 


De kettingen zijn allemaal gemaakt uit perspex en worden gelaserd. Je kan ze daarom ook laten individualiseren. Heb je zelf een woord dat je heel graag rond je hals wil dragen of wil je graag iets toevoegen aan de bestaande woorden? Even een mailtje  naar de designer Marloes Duyker en klaar is kees! Zo werden er voor een bloggerevenement in Nederland kettingen gemaakt met het woord ‘blogger’ op. Een instagramhit, duh

Hou je toch niet zo van de Hollandse, gekke uitspraken? Geen nood, aan de Vlamingen is ook gedacht: ‘amai’, ‘plezant’ en ‘goesting’ zitten al in de collectie. Je kan dus ook mixen met de verschillende talen door elkaar. Amai plezant, lellebel! Met deze kettingen ben je duidelijk niet op je mondje gevallen.

Dus dit is een boodschap aan alle tuthola’s, apekoppen, boeven, trutten, pannekoeken, mafkezen en flapdrollen van de wereld. Ga snel naar de webshop en bestellen die handel! 

page loaded