Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Face Forward: Lindsey Wixon

Door Kim op 02.08.2013

Als je ooit al inspiratie zou zoeken voor je pout, zoek die dan bij Lindsey Wixon. Het 19-jarige model staat bekend om haar speciale mond, iets waar ze tegenwoordig aardig de kost mee verdient. Net als Lara Stone heeft Lindsey ook een spleetje tussen haar voortanden, een kenmerk dat haar onderscheidt van de rest.

Het succesverhaal van Wixon is een beetje cliché, maar daarom niet minder bewonderingswaardig. Als jong meisje werd ze vaak gepest om haar looks, maar rond haar 12de werd haar vaak verteld dat ze haar kans als model moest wagen. Ze besloot, met de nodige steun van haar ouders, de sprong te wagen. Toch werd Wixon eerst geweigerd bij heel wat modellenbureaus, tot ze op haar 15de echt "ontdekt" werd.


Fashion photographer Steven Meisel koos Lindsey uit een hele hoop meisjes en dat leverde haar meteen haar 1ste job op voor Vogue Italia. Nadien verscheen ze op verschillende fashion weeks en opende ze de Prada show in Milaan, een goede boost voor haar carrière.

Zowat 4 jaar later mag ze zichzelf tot de top van de modellenwereld beschouwen met campagnes voor Versace, Chanel en Miu Miu. Meer weten over Lindsey? Je kan haar ook volgen op Twitter.

page loaded