Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Cocktail van de week: G&T

Door Astrid op 29.07.2013

Wie niet weet dat gin-tonic hét drankje van de zomeris, must have been living in a cave. Waarom deze oldie plots zo populair is? Dit drankje is in de eerste plaats super fris én bevat naar verluidt de helft minder calorieën dan een glas wijn. Verkocht!

Je hebt honderden variaties qua gin en tonic en echte kenners gaan erg ver. Wil jij ook wel eens weten what all the fuss is about, breng dan zeker een bezoekje aan de GinTonicShop in Antwerpen. Met de varianten uit de supermarkt, zoals Bombay Sapphire of Schweppes, kom je natuurlijk ook al een heel eind.

Wij zetten enkele gin cocktails op een rijtje, zodat jij thuis zelf aan de slag kan. Welke combo jij ook prefereert, just make sure that is really, really cold. Met andere woorden: wees niet zuinig als het op ijsblokjes aankomt!

Watermelon gin & tonic

Cool ideetje dat ik gepikt heb van my dear friend Lynn (thanks for the instagram pic btw). Lazy chicks voegen gewoon een stukje watermeloen toe aan de klassieke cocktail, et voilà: een frisse cocktail with a splash of colour!

Wie een stapje verder wil gaan maakt een watermeloen siroop om aan de cocktail te voegen. Doe stukken watermeloen, suiker naar eigen smaak en een snuifje zout in de blender en mix away. Zeef het mengsel, zodat je een gladde siroop krijgt. Wie zijn gasten wil overdonderen, giet eerst de siroop in een glas en daarna de gin en tonic voor een cool effect. Schijfje limoen voor de show en jouw G&T met een personal touch is ready to drink.

Recept via: www.acozykitchen.com

Ginger gin fizz

Deze variant is perfect voor Belmodo lovers die het graag wat spicy hebben. Doe enkele flinterdunne schijfjes gember in een glas en kneus ze, zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg gin en suiker – als tegengewicht voor de gember – toe en roer. Nu nog een goeie portie crushed ice, wat citroensap en ginger ale en klaar! Wij kennen ginger ale vooral als Canada Dry, die je natuurlijk ook gewoon kan vervangen door tonic. 

Recept via: www.gordons-gin.co.uk

G&T met verse kruiden

Say whaaaaat? Jip, verse kruiden passen echt perfect bij deze klassieke cocktail. Gin wordt immers gemaakt met o.a. jeneverbessen en aan very fancy gin worden vaak extra kruiden en bijzondere planten toegevoegd. Misschien heb je al G&T’s zien passeren met een takje rozemarijn in? Ook erg lekker is bijvoorbeeld wat munt in combinatie met bevroren frambozen en sommige mensen vinden een rood pepertje met citroen helemaal geweldig.

Ga helemaal crazy met peperbolletjes, tijm, basilicum of kardemonpeultjes en maak gewoon je eigen cocktail. Natuurlijk neem jij gewillig van elk brouwsel een slokje, want een goede ‘kok’ moet altijd proeven!

En zoals de Queen zegt: “It’s always gin o’clock!”, enjoy!

Foto’s o.a. via: www.onceuponarecipeblog.com, www.acozykitchen.com & www.bohobunnie.com

page loaded