Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sofitel Essaouira Mogador Resort & Spa

Door Koen op 21.07.2013

Zoals jullie al hebben kunnen lezen, is Belmodo naar Essaouira afgezakt voor de Bergasol tanning trip. We hebben het Sofitel uitgebreid getest, and oh my, it was our pleasure! De Sofitel keten is het enige Franse merk van luxehotels dat present is op 5 continenten, met maar liefst 120 adressen in bijna 40 landen. Ze focussen op schoonheid, kwaliteit en uitmuntendheid. Voor een onvervalste Franse 'art de vivre' zit je bij Sofitel op het juiste adres. 

Het Sofitel Essaouira Mogador Golf & Spa bevindt zich op een amazing locatie, ten zuiden van Essaouira. Het hotel is omringd door een huge bebost domein en beschermd door een spectaculaire natuurlijke zandduin. De natuur doet er dienst als bron van chilling, relaxing en inspiratie. Het superdeluxe resort is ontworpen als een soort eerbetoon aan de pure rijkdom van de prachtige natuurlijke omgeving. Voor wie houdt van rust, a room with a view en grote, open ruimtes is dit definitely een must-visit. Nice to know: Mashrabiya's en stapelstenen uit Essaouira zelf werden in de bouw van het hotel verwerkt en vormen een symbolische link met de locals.

Vanuit de majestic entrance hebben de gasten rechtstreeks toegang tot alle troeven die het hotel te bieden heeft. In de Tea Lounge kan je terecht voor een old school kopje thee, geschonken volgens oude rituelen. In de geweldige cocktailbar Tiki So kan je genieten van een verfrissend drankje op het schitterende panoramaterras met uitzicht over het zwembad. Een hapje eten doe je in het Kasbah Café, dat traditionele wok- en tajinegerechten serveert. Als je meer zin hebt in seafruit en visgerechten, is restaurant Atlantic meer je ding. 

Proeven van de plaatselijke cultuur kan je er letterlijk nemen, want in het Atelier aux Arômes slaan de very talented chef-koks Philippe Bourdon en Fatima Targa de handen in elkaar om je het beste van de Franse en Marokkaanse gastronomie te brengen. Door deze smaakworkshop maak je op een tasteful manier kennis met de lekkere mix van streekproducten en de internationale keuken. Bij het vallen van de nacht kan je genieten van de warme Marokkaanse avonden in de klassevolle So Lounge in cité des Alizés.

Het is altijd exciting om bij het inchecken de sleutel van je kamer te krijgen en benieuwd te zijn naar hoe je kamer er zal uitzien. De hotelkamers van het Sofitel zijn oogverblindend mooi, en dat is nog een understatement. Er wordt volop gebruikgemaakt van mashrabiya's, houtfineer, stapelstenen en Marokkaanse patronen op opgevulde stoffen. De designer, Didier Gomez, brengt een eerbetoon aan de nabijgelegen witte stad, waar intense kleuren, exotische houtsoorten en Moorse patronen subtiel gecombineerd worden in het hedendaagse design van de meubels. Elke slaapkamer heeft a breath taking view op de oceaan. Voor de Lacoste lovers onder ons is er good news, want het merk ontwierp 2 villa's.

Een rustgevende relaxvakantie moet ook niet altijd gelijk staan aan niets doen. Voor de sportfanaten is er een speciaal uitgerust gezondheids- en fitnessgebouw, de So SPA en de So FIT. De luxeuze zone bevat o.a. een traditioneel oosters stoombad met 3 baden, een golfbad en een heerlijke ontspanningsruimte met een prachtige waterval. De So SPA werkt samen met luxury beauty brands Clarins en 5 Mondes. De golfbaan met 36 holes maakt het plaatje af.

page loaded