Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Le déjeuner Blanc van Eurostar!

Door Michael op 17.07.2013

London calling… Met deze klassieker van The Clash in het achterhoofd zette Belmodo aan voor een dagje Londen met Eurostar. The occasion? Een samenwerking tussen sterrenchef Raymond Blanc en de Bussiness Premier klasse van de treinmaatschappij.

Na genoten te hebben van de bussiness lounge in Brussel Zuid, waren we klaar voor onze rit naar Londen. Wie reist in bussiness premier, krijgt telkens een maaltijd aangeboden. Wij waren er die dag om het nieuwe lunchmenu te proeven dat Raymond Blanc ontwikkeld had voor Eurostar. Raymond Blanc is een gekende sterrenchef die al 32 jaar lang 2 Michelinsterren op zijn naam heeft staan voor het restaurant Les Quat’ Saisons in Summertown.

Le déjeuner Blanc bestaat uit 3 gangen. Als starter zijn er witte asperges in citrussaus. Voor de hoofdmaaltijd heb je de keuze tussen kalfsblanquette met bloemkool en gratin Dauphinois van raap en aardappel of een brandade van kabeljauw met cocobonen en olijf. Als nagerecht is er een romige regalou kaas en als dessert een gepocheerde witte perzik en rijstpudding. Samen met een glaasje waren we verzekerd van een ontspannende rit naar Londen.

Eens aangekomen in St. Pancras station, kregen we verschillende keuzes om onze dag in te vullen. Alles wat gepland was die dag stond in het teken van de kleur wit. Wij brachten 1st een bezoek aan de White Cube gallery. Gelegen in hartje Londen, is deze galerij al jarenlang toonaangevend binnen de kunstwereld.

Hierna bezochten we Maison Blanc, 1 van de brasserieën van Raymond Blanc, waar we uitgenodigd waren op een afternoon tea. When in Britain do as the British do. Het was genieten met talloze gebakjes en scones in het gezelschap van Raymond die ons entertainde met talloze verhalen.

De dag zat er al snel op, maar werd afgesloten met opnieuw een heerlijk diner op de trein. Bedankt aan Eurostar om ons zo te verwennen! We had a great time!

Met medewerking van Karen Moreaux.

page loaded