Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Cocktail van de week: Cuba Libre!

Door Koen op 15.07.2013

It doesn’t always need to be difficult. Soms kan eenvoud net sieren. Waarom zou een Bacardi Cola niet passen als cocktail? Dit drankje, a.k.a. the Cuba Libre, is zonder twijfel de meest gedronken cocktail wereldwijd. Het succes zit in de populariteit van de ingrediënten en het feit dat hij sooo easy te bereiden is. Ideaal voor gastvrouwen met 2 linkerhanden!

It’s a classic for a reason. Maar classic hoeft niet gelijk te staan aan boring! Bacardi biedt een ruim assortiment aan rumvarianten, zodat er voor ieder wat wilt is. Bacardi Superior, Bacardi Black, Bacardi Gold of Bacardi Reserva… Niets houd je tegen om je Cuba Libre te bereiden zoals jij hem het liefst drinkt. Al deze varianten en de ingrediënten zijn bovendien verkrijgbaar in de supermarkt, lekker handig!

Wat heb je nodig?

Cola
Bacardi rum (variant naar keuze)
Limoen
Ijs

Let’s do this!

Vul een longdrinkglas tot aan de rand met ijsblokken. Wrijf met een partje limoen over de rand van het glas en drop het partje vervolgens in het glas. Vergeet niet vooraf je limoen te wassen, om de bittere smaak van de schil te verminderen.

Giet 5 cl. Bacardi rum over het ijs. Vul tenslotte aan met cola. Hanteer hierbij de 1 op 3 verhouding. Dit houdt met andere woorden in dat je voor 5 cl. rum, 15 cl. cola toevoegt. Piece of cake!

Bij een classic cocktail kiezen we ook voor classics in onze outfit met een heerlijke blue jeans en een fisherman stripe top. Het geheel wordt opgekrikt met een paar statement metallic flatforms. Ideaal voor een heerlijke zomerdag!


COS slim fit jeans, € 69,-, H&M top, € 19,95 en Zara wedges, € 79,95-.

Met medewerking van Karen Moreaux.

page loaded