Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Must-read: Garment magazine

Door Loes op 09.07.2013

Yes, it’s graduation o'clock! In Academieshow 2013 Movement #20 KASKLa Cambre Mode(s) Show 13 en Modeacademie Antwerpen Show 2013 kon je al lezen hoe modestudenten zich van hun beste kant laten zien. Prachtige collecties, extreme creaties en oogverblindende stoffen, you name it!

Voor mij is het zelf een jaar geleden dat ik afstudeerde aan de richting Fashion & Branding aan het Amsterdam Fashion Institute. En ook al ben je geen AMFI meer, toch blijf je een zekere band met de school koesteren. Daarom slaat mijn hart nog steeds een sprongetje over als ik zie wat voor mooi magazine ze nu weer gemaakt hebben. 

AMFI brengt met hun minor 'magazines' ieder jaar een nieuw boekje op de markt. Een groep internationale studenten stoppen een half jaar lang hun hart en ziel in dit project. Bloed, zweet, tranen - dit mag je op het AMFI vrij letterlijk nemen - en uren werk zitten achter dit magazine, that’s for sure.

 

De naam van hun nieuwste baby? Garment magazine. Garment is een tijdshrift volledig gewijd aan 1 kledingstuk: de rok. Ze gaan terug naar de essentie van fashion. Ze vertellen je everything you need to know! Van basisinformatie tot bijzondere weetjes. Het magazine is een must-have voor iedereen die verslaafd is aan tijdschriften, prachtige foto’s en teksten met inhoud! Zo staan er interviews in met Peet Dullaert, David Laport en Linda Erkens, maar ook luchtige gesprekken met vrouwen over hun rok en fotoshoots die de rok op een voetstuk plaatsen. 

Het is gemaakt door 46 studenten, en they never let you down. Geloof me op mijn woord! Ze brengen jou serieuze mode-informatie op een luchtige manier. Er worden 4000 stuks gemaakt van Garment magazine, dus we kunnen spreken van een echt collectors item!

Naast het magazine verschijnen er ook steeds producten die je helemaal greedy-greedy-greedy maken. Dit jaar beloven ze accessoires voor onder de gordel. Hmm, curious? So.Am.I. Armbanden, ringen en kettingen voor je benen. Naast de sieraden hebben ze ook nog hun tassenlijn, bestaande uit een portemonnee/iPhone hoes, clutch en een shopper. Deze producten kan je scoren in de by Amfi store in Amsterdam. Heb je een dagje Amsterdam gepland in de zomervakantie? De by Amfi store ligt midden in het centrum en is meer dan een bezoekje waard! 

Er wordt ook een versie op de iPad uitgebracht voor de digital junkies. Deze versie stelt een ander kledingstuk in de schijnwerpers: het mantelpakje. Ook krijg je het graduation yearbook gratis bij het magazine. Hier worden alle graduates van het Amsterdam Fashion Institute in voorgesteld. Ideaal om de mode-professionals en toekomstige talenten alvast te ontdekken!

Are you leaving for your holiday en je wilt dit magazine graag meenemen om heerlijk te ontspannen op het strand? Je kan het ook online bestellen.

page loaded