Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Spotted: marble print

Door Loes op 21.06.2013

Ik draag over het algemeen niet veel prints, maar zo nu en dan val ik wel helemaal in love met een specifiek patroontje op mijn kleding. Ja hoor, het is weer tijd voor een nieuwe crush: marble print.

De print is steeds gebaseerd op de marmersteen. Meestal helemaal in het wit met blauwe aderen. Iedere designer geeft er wel steeds zijn eigen twist aan. De gemene deler: een minimalistische look met een hoek af.  Let’s get inspired

Ik werd er voor het eerst op verliefd toen ik de collectie van House of Dagmar zag. Niet toevallig een Zweeds merk en dus koningin van het minimalisme.. De silhouetten zijn mooi gedrapeerd, waardoor de print goed uitkomt. 

Ook Balenciaga is helemaal mee met deze trend. Het toonde verschillende silhouetten met een marmerprint. And don’t forget to take a look at the shoes! Ik betwijfel sterk of ze fijn lopen, maar ze zijn in ieder geval verrrrrry pretty. En daar doen we het voor, toch? 


Ook onder de talenten is de print gespot. Shallowww is een opkomend merk dat hem veelvouldig heeft gebruikt in zijn nieuwe collectie. Ze houden het clean, maar steken de volledige print in een streetstyle jasje. Denk aan coole hemden met een cleane cut, caps, comfy broeken en azuurblauwe cropped tops. Yes, dit Spaanse merk is een favoriet in wording. Keep an eye on them

Ook Stephan Schneider is helemaal obsessed. Met een collectienaam als 'Marble in cans' kan dat niet anders als een fascinerend resultaat opleveren. Marble all the way in strakke silhouetten, gefotografeerd in een volledig marmeren decor. Overdaad schaadt in dit geval zeker niet!


Last but not least, bij H&M's kleine zusje & Other stories springen ze ook op de marmere kar. Ik loop al sinds de opening van & Other stories te kwijlen naar de blauwe jurk. En de bijbehorende schoenen. En de bijbehorende tote bag. En de bijbehorende sandalen. En, en, en… Please, voelt er iemand zich geroepen om Sinterklaas te spelen? Me. wanting. everything. 

page loaded