Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bergasol Tanning Trip: het verslag

Door Tiany op 17.06.2013

Zon, zee, strand, alles wat jij verlangt... In mei kon je bij Belmodo een superdeluxe Bergasol tanning trip winnen. Samen met Tiany, gingen Camille Ringoir en haar vriendin Celia naar Essaouira in Marokko!! Whoop, Whoop! Hier krijg je nu het volledige verslag van de reis...

Zondag 9 juni 2013 was the big day! We hadden afgesproken op de luchthaven van Charleroi met ons ticket naar de zon in de hand. Valiezen vol fabulous clothes, bikini's en natuurlijk lots of Bergasol producten. Kwestie van goed beschermd de zon tegemoet te gaan... 


Celia en Camille, veilig geland op de luchthaven van Essaouira.

Niets dan fantastisch weer in het wondermooie Marokko. De auto's wachtten ons al op aan de luchthaven en brachten ons naar het prachtige Sofitel Essaouira Mogador Golf & Spa. We werden verwelkomd met een lekkere thee en konden meteen aanschuiven aan tafel. Wat is er leuker dan in een vreemd land de zon zien ondergaan met een lekker glaasje wijn in de hand?

 
Op weg naar het hotel, Camille had er duidelijk zin in!

Reizen, je wordt er moe van. Tijd om naar bed te gaan, want de volgende dag stonden er heel wat nice activities op het programma. Natuurlijk begonnen we met wat tanning, we waren er natuurlijk om een kleurtje op te doen hé. 

Nu het bruiningsproces was ingezet, werd het tijd om erop uit te trekken. Je kan niet in Marokko geweest zijn zonder op een dromedaris te zitten. Onze gids was super cute en vertelde vol liefde over zijn beestjes. Hij nam ons mee de woestijn in, naar het strand en we mochten zelfs kennismaken met een schattig, 2 maanden oud, dromedarisje.Na de dromedarisrit hadden we weer zin om wat luilekker te bruinen. Je moet ervan profiteren dat je nog voor de zomer aan een zwembad buiten kan liggen.

Maar je kan moeilijk ganser dagen aan het zwembad liggen. Zo lui zijn we nu ook weer niet... Gelukkig is er in Essaouira wel wat te doen. Off to the beach! Ooit al gesurft? Wel, in onze Marokkaanse badstad is het er perfect voor! Toegegeven, het is supervermoeiend, maar so much fun. Volgende vakantie, surfvakantie... Check

Terug in het hotel werden we aangenaam verrast door de thee dude die ons een muziekje cadeau deed. 

De man met de thee werd na een tijdje zowat onze vriend. Het leek wel alsof we elke keer dat we de lobby van het hotel passeerden, we even stopten voor een theetje. They were so yummie!!

Zo zat de dag er alweer op. Moe, maar voldaan keerden we naar onze kamer terug voor ons schoonheidsslaapje. Een paar uur later ging de wekker alweer en het ontbijt riep ons al. Koffiekoeken à volonté, eitjes, vers fruit, alles voor a breakfast like a king. Het is dan ook de belangrijkste maaltijd van de dag!

And then we were ready to go!

Onze laatste dag Essaouira startten we met - hoe kan het ook anders - zonnen! Nog wat chillen aan het zwembad, een duikje nemen, kortom: genieten...

Na het eten wilden we het centrum toch eens gaan verkennen. 

Essaouira huisvest 1 van de belangrijkste Marokkaanse havens. Er komen tonnen vis binnen, die meteen worden verhandeld op de markt. Verser dan hier vind je die sardientjes dus niet!

De stad is trouwens ook het decor geweest voor bepaalde scènes van Game of Thrones, seizoen 3. Crazed fans, get over there! Je zal jezelf helemaal kunnen projecteren naar the 7 kingdoms...

De Medina van Essaouira staat op de UNESCO-lijst van Cultureel Erfgoed. Kuier door de smalle straatjes op zoek naar jouw favoriete souvenier. En niet vergeten af te dingen in de verschillende shops. Het is de normaalste zaak ter wereld om prijzenoorlogje te spelen met de winkeluitbaters.

En zo werden we volledig ondergedompeld in the Moroccan way of life. Onze gids liet ons de gezelligste en leukste plekjes van downtown Essaouira zien. 


En dan was het gedaan... Nog een nachtje slapen en dan weer het vliegtuig op, terug naar België, waar we verwelkomd werden met regen... Maar we zagen tenminste bruin!

Het moet gezegd, het was ge-wel-dig! Wil jij ook mee kunnen leven in onze vakantiesfeer? Check dan hieronder onze holiday video!

Foto's © Bram Laebens van Ghentstreetstyle.

Met dank aan Sofitel Mogador Golf & Spa.


page loaded