Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MOAM Collective

Door Loes op 14.06.2013

Nieuw talent, dat moet gesteund worden! Dat vinden wij in België zo, maar in Nederland zijn ze het daar volledig mee eens. In Amsterdam werd weer een super initiatief opgericht dat net afgestudeerde ontwerpers een duwtje in de rug geeft: MOAM Collective

Dit is een show van 8 pas afgestudeerde designers die samen aan 1 collectie werken. MOAM Collective is een initiatief van event creative Martijn Nekoui. Hij werkt steeds ijzersterke concepten uit en MOAM Collective is his last baby.

De 8 designers knokken een heel seizoen lang aan 1 collectie. Dit doen ze onder het toeziend oog van de gevestigde orde uit de Nederlandse mode. De designers krijgen coaching sessies van deze oude rotten in het vak. Denk aan couturiers Frans Molenaar en Mart Visser, bladenmaker Martien Mellema (Vogue), Harriet Calo en Cara Schiffelers (Grazia) en Remco de Nijs (G-star).

De gedachte achter dit concept is dat de kennis wordt doorgegeven van de gevestigde generatie aan de nieuwe en opkomende garde. Een samenwerking tussen the new generation en de gevestigde orde. Zoooo schoon en vooral broodnodig in tijden van crisis. Thumbs up

De deelnemende designers werden geselecteerd op hun kunnen en aanvullende expertises. Samen vormen ze een sterk team met 1 gemene deler: passion for fashion. Wie oh wie zijn ze? 

Marja Bennenbroek (mannendesign)
Hoi-Man Cheung (technisch vormgeving)
Brian Geradts (prints)
Josine Heuts (stofbewerking)
Nisha Rabiee (styling)
Grietje Schelvis (coupeuse)
Niels Tol (vrouwendesign)
Xiomara van der Zon (collectionair) 

Aan buzzzzz rond deze show geen gebrek. De Nederlandse Vogue volgt dit collectief op de voet. Mister Nekoui himself houdt een wekelijks dagboek bij in een blog en laat iedereen in spanning uitkijken naar zijn mode-experiment. Curious? So. Am. I. Maar het is voorlopig nog even afwachten voor we de collectie kunnen bewonderen. We keep you posted Belmodo birds! 

page loaded