Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashionclash Maastricht 2013

Door Koen op 04.06.2013

Dit weekend was het zover, Fashionclash Maastricht 2013! Een heel weekend vol modeshows, pop-up stores en exposities. What's better than that, right?

Fashionclash is een internationaal mode-event waar jong talent van over de hele wereld de kans krijgt om hun collecties te tonen. Je kon er al alles over lezen in het Belmodo artikel "Fashionclash Maastricht". Trouwens, de pop-up stores en exposities doorheen Maastricht blijven nog t.e.m. zondag 9 juni 2013 te bezoeken... Je weet dus wat te doen.

Belmodo was dit weekend aanwezig en brengt graag verslag uit, speciaal voor jou!


The Clash Project 2013

Onderdeel van Fashionclash is The Clash Project. Hierbij wordt aan niet-fashion designers gevraagd om een kledingstuk te ontwerpen dat hun werk representeert. Het is de ideale brug tussen kunst, design, kennis en experiment.

Waarvoor trokken we naar Maastricht? De shows natuurlijk! We zagen heel wat talent op de runway! Kijk en geniet mee.Tom Van Der Borght - België

1 van de designers die te zien waren op Fashionclash was Belmodo favorite Tom Van Der Borght. Eerder dit jaar won hij al de C&A Reimagine Design Challenge. Dat kon je lezen in het artikel "And the winner is... Tom Van Der Borght!" En hij doet het goed. Zijn collectie zag er super uit en kwam absoluut tot zijn recht op de concrete catwalk. Veel printscrazy shoes en oversized jassen. I like!!


Aimée Matthew-John - Verenigd Koninkrijk & AVEDEM - Nederland


Amit Baruch - Verenigd Koninkrijk/Israël


DIAROLOP - Kroatië & Elke van Zuylen - Nederland

Zoals je ziet, heel wat talent te zien in MaastrichtBinnen- en buitenlandse ontwerpers showden hun nieuwste collecties. Dat Fashionclash echt een event met grote internationale allure is, zie je aan de designers die van heinde en verre komen afgezakt naar Nederland. We zien landen als Servië, Polen, Kroatië en zelfs Peru!


Jose Francisco Ramos Peru


Marta Miljanic - Servië


Marko Marosiuk - Serviê & Petra Ptackova - Tsjechië


STRIKKS - Nederland

België was ook goed vertegenwoordigd op Fashionclash. Naast Tom Van Der Borght kon je ook naar de show van Pierre Antoine Vettorello. Hij studeerde in 2010 af aan de Academie van Antwerpen en is echt een talent to watch! Zijn kleren zijn stuk voor stuk eye catchers en wat denk je van zijn hoeden en glitterpakken?Pierre Antoine Vettorello - België

Je kon niet enkel naar de verschillende modeshows gaan kijken, want heel Maastricht stond (en staat nog tot zondag 9 juni) in het teken van fashion. Zo kom je installaties en exposities tegen in de stad, zijn er verschillende workshops & lezingen en kan je terecht in heel wat pop-up stores. Onze buren ontvangen je dus graag voor jouw dosis mode!

Oh ja, misschien handig om te weten: Elke zondag is koopzondag in Maastricht. Alle winkels zijn er geopend vanaf 12:00, shop 'till you drop!


Installatie van Titi + The German Kid op de Kesselkade.

En ja, bij het checken van 1 van de pop-ups kon ik het ook niet laten om me even te laten gaan. Een truitje van Branko Popovic was de buit, you like? En je ziet het, een heavy fashion weekend eist zijn tol, dus moe, maar(!) voldaan.

De shows zijn misschien al afgelopen, maar je kan Fashionclash Maastricht nog bezoeken tot zondag 9 juni 2013, op diverse locaties in de stad. Voor meer informatie surf je gewoon even naar de website.

page loaded