Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Style File: Game of Thrones

Door Catherine op 30.05.2013

Onze favo serie van het moment?

Niet meidenshows The Carrie Diaries of New Girl - hoewel we ook daarvan reuze fan zijn - maar fantasyreeks Game of Thrones.

Moord! Draken! Peter Dinklage!

En genoeg coole grieten om een style file aan te wijden. 


Don't mess with Dany. 

Game of Thrones, gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, speelt zich af in een mythisch land hier ver vandaan. Daar strijden een hoop clans om de heerschappij, terwijl er in het noorden een leger zombies met de naam White Walkers rondwaart.

Wie de kriebels krijgt van bovennatuurlijke krachten & eindeloze veldslagen dient niet te vrezen, de hitserie van Amerikaanse zender HBO drijft op intriges, spanning, seks en sterk acteerwerk. Dat voorlaatste mag je letterlijk nemen, want in Game of Thrones komen er meer one-night standstrio's & dubbel D's voor dan in de gemiddelde aflevering van Geordie Shore.

De reeks kreeg om die reden al kritiek van het feministische front, maar in plaats van te zagen, focussen wij liever op het positieve aspect: de geweldige actrices - met banging bodies, het mag gezegd - die de Seven Kingdoms bevolken. Op het scherm dragen ze middeleeuwse gewaden, sexy Oosterse nummertjes, vodden of helemaal niets, maar in het echte leven zijn deze dames stuk voor stuk fashionista's met een unieke stijl. 

Meet de it-girls van Westeros - en Essos, voor de freaks.

Emilia Clarke

De Britse Emilia Clarke speelt Daenerys Targaryen, de laatste overlevende telg van haar familie & de moeder van een stel snoezige - nu toch nog - draakjes. 

In de reeks valt er niet met haar te sollen: ze is even strategisch & strijdvaardig als schoon. Ook op de rode loper heeft Clarke zich ontpopt als force to be reckoned with. Ze verschijnt steevast in toppers van modehuizen als Chanel of Dior. Naar het Met Ball droeg ze een rode Ralph Lauren en stoer kruis aan haar oor.

Stormborn, indeed.

Lena Headey

Lena Headey speelde al in talloze films voor ze de rol van Cersei Lannister te pakken kreeg. Haar personage is heet, rijk, machtig & bitchier dan Blair Waldorf. Cersei had een incestueuze affaire met haar broer & kreeg een rotjoch van een zoon dat ook nog eens koning van de 7 koninkrijken werd. 

In het echte leven heeft Headey een iets minder turbulent familieleven, maar even veel stijl als de queen bee van King's Landing. Ze experimenteert graag met haar kapsel, heeft een paar tattoos & draagt de ene keer een show-stopping jurk, dan weer een stoer broekpak naar een feestje.

Natalie Dormer

Natalie Dormer speelt Anne Boleyn in The Tudors & zet in Game of Thrones de sluwe & mooie Margaery Tyrell neer, die zelfs sadistische puberkoning Joffrey weet te manipuleren.

De stilisten van Game of Thrones hullen haar graag in bizar uitgesneden niemendalletjes, maar de actrice houdt het zelf iets stijlvoller. Ze werd al gespot in vrouwelijke ontwerpen van ontwerpers als Marios Schwab & Roland Mouret

Oona Chaplin

De in Madrid geboren Oona Chaplin is - inderdaad - de kleindochter van Charlie Chaplin himself. Op tv/onze laptop speelt ze Talisa Maegyr, vrouw & zielsverwant van hottie Robb Stark

Chaplin doet haar familienaam in het dagelijks leven eer aan in humoristische, maar steevast geslaagde outfits. Ze is een sucker voor palazzo pants & werd zelfs al met bolhoed op de loper gespot.

Gwendoline Christie

Een van de opvallendste verschijningen in Game of Thrones is de vrouwelijke ridder Brienne of Tarth, gespeeld door Gwendoline Christie. Deze androgyne schoonheid torent met haar 1,90 meter boven iedereen uit & onderscheidt zich ook op modieus vlak van de kudde. 

Christie is 1 van de grootste - letterlijk - fashionista's van de cast. Ze zit front-row tijdens fashion week & werd al amoureus gelinkt aan Britse ontwerper Giles Deacon.

Natalia Tena

Nog zo'n free spirit is Natalia Tena. Ken je haar niet als wildling Osha, dan misschien wel als - geek alert - lid van de Orde van de Feniks Nymphadora Tonks uit de Harry Potter-films.

Natalia's motto luidt hetzelfde als dat van 2 Fabiola, fo' tha bigger & bolder. Denk bloemenjurken, cowboy boots & bontjes, allemaal door elkaar.

Nog maar 1 aflevering te gaan voor het 3de seizoen van Game of Thrones ten einde loopt & er weer een veel te lange winter begint, maar gelukkig zijn er dan nog altijd deze stijlvolle dames, de DVD's van seizoen 1 & 2, & dit...

Jon Snow. Met een puppy. Geen dank.

Foto's: Zimbio & random Google shiz.

page loaded