Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Style File: CocoRosie

Door Koen op 28.05.2013

CocoRosie is 1 van mijn favorite bands of al time! Toegegeven, hun muziek is misschien niet het meest mainstream aller tijden, maar als ze naar België komen, moet ik ze gezien hebben! Zo was dat ook afgelopen zondag, 26 mei 2013. Hun bevreemdende sound vulde het Koninklijk Circus in Brussel en ik voelde zowaar emoties...

De band bestaat uit zusjes Bianca (Coco) & Sierra (Rosie) Casady en hun muziek wordt omschreven als freak folk. De operastem van Bianca, gecombineerd met de schelle vocals van Sierra en de geluiden van kinderspeelgoed zorgen voor liedjes die wel van een andere planeet lijken te komen. That's how I like it!


Albumhoes van "The Adventures of Ghosthorse and Stillborn" - gefotografeerd door Pierre et Gilles.

The Story

Hoe CocoRosie is ontstaan, is ge-wel-dig! Oorspronkelijk zijn ze van de Verenigde Staten. Al van jongs af aan was muziek hun leven. Mama was immers ook zangeres en trok met hen door het ganse land. Toen ze 18 was, trok Sierra naar Parijs, voor haar opera-opleiding. Na 5 jaar elkaar niet gezien te hebben, stond zusje Bianca plots aan de deur van het appartement van Sierra. En zo begonnen ze muziek te maken, in een badkamer, in Parijs... Te cool toch eigenlijk?

The Music

De groep rond Coco en Rosie bestaat nu al 10 jaar en they are rocking the scene. Ze touren de wereld rond en zijn te vinden in zowel kleine theaterzalen, als gigantische festivalpodia. Sinds vorige week zijn ze al toe aan hun 5de album, Tales of a GrassWidow, en het is fabulous

Check out hun laatste video, After the Afterlife!

The Fashion

Sierra en Bianca zijn al-tijd gekleed in excentrieke outfits. Vintage jurken, grote capes over strakje kleedjes, gigantische hoofddeksels met kerstlampjes of zelfs volledig verkleed als man.

Ook de fashion bizz heeft hun oog al laten vallen op het duo met hun fantastische muziek. Zo werden verschillende van hun nummers gebruikt voor de SS2006 show van Miuccia Prada. Escada gebruikte het nummer "Not for Sale" voor een reclamecampagne en ook Kenzo kon hen niet weerstaan. Voor de reclamespot van Amour gebruikten ze "Good Friday", een melancholisch nummer dat je meteen helemaal verliefd maakt!

page loaded