Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Modemuseum Hasselt verslaat Londen en Parijs!

Door Michael op 15.05.2013

Een dikke Belmodo proficiat aan Modemuseum Hasselt! Met 46% van de stemmen heeft het Modemuseum Hasselt met de expo "In Her Shoes" van 2009 de MaakMee wedstrijd, georganiseerd door de Kunsthal Rotterdam, gewonnen. Daarmee verslaat het museum The National History Museum uit Londen met de tentoonstelling Age of the Dinosaur en Musée en Herbe met Victor Vasarely uit Parijs. Huge honour!

Lees het Belmodo oproepartikel om te stemmen voor alle details over de wedstrijd.

In Her Shoes was de beste expo tot nu toe in het Modemuseum met 24 087 bezoekers op 5 maanden tijd. Als je dan nog eens hoort wat voor een grote namen er mee in the running waren, kunnen we alleen maar in onze handen klappen van proudness voor het MoMu Hasselt. De expo werd gekozen boven die van de gezinsvriendelijke dino’s en van een bijzondere beeldende kunstenaar. Go go go Hasselt!

Curator Kenneth Ramaekers en vormgeefster Lien Wauters zetten 4 jaar geleden de expo op poten. De tentoonstelling In Her Shoes bekijkt mode vanuit een andere invalshoek. Het was hun visie op de geschiedenis van de damesschoen van 1900 tot nu, met oog voor kunstenaars en jonge designers.

En nu gaat het échte meemaken beginnen. Met MaakMee kan de online Kunsthalbezoeker tot november zijn eigen stempel drukken op de tentoonstelling, die op zaterdag 14 december 2013 opent in de Kunsthal Rotterdam. Aan de hand van 14 vragen, waarin de verschillende aspecten van het maken van een tentoonstelling aan bod komen, geeft de bezoeker zijn input voor In Her Shoes: van het kiezen van de titel en het schrijven van een zaaltekst tot het ontwerpen van de affiche. Exciting!

Met de verkiezing van schoenen tot favoriet haalt het publiek alvast een pareltje naar Rotterdam: the fabulous shoes van Carrie Bradshaw uit Sex and the City, die ze droeg tijdens het huwelijksaanzoek van Mister Big. Een reden meer voor de real shoe lovers om een tripje naar Rotterdam te plannen in december en de royal blue Manolo Blahnik heels te bewonderen.

Nu allemaal massaal surfen naar de MaakMee website, een MaakMee profiel aanmaken en de 1ste vraag, “Welke titel gaat de expo hebben?”, te beantwoorden!

Volg MaakMee ook via Facebook of op Twitter. Je kan ook altijd de hashtag #MaakMee gebruiken!

page loaded