Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Style file: Aynouk Tan

Door Loes op 10.05.2013

Ze is zonder twijfel de meest gefotografeerde fashionista van Amsterdam. Ze is excentriek, kleurrijk, flamboyant en heeft een overdosis lef. The girl we are talking about is Aynouk Tan.

Aynouk Tan is modejournaliste, art director en curator… ohja, en full time fashion icon. Amsterdam based en een levend kunstwerk. Ze balanceert graag op de rand tussen kleden en verkleden. Ze kreeg ooit de Dutch Fashion Icon award toegewezen. Haar excentrieke stijl is haar visitekaartje en zal daarom ook nooit onopgemerkt blijven tijdens Amsterdam Fashion Week. Wanneer Aynouk hier niet front row zit moeten we ons echt zorgen maken… 

Ze draagt veel collectiestukken van fashion friend in crime Bas Kosters, maar zet ook graag jonge ontwerpers in de kijker. Al haar outfits knallen van het scherm. You love it or hate it, maar je draait sowieso je hoofd om als je deze mooie paradijsvogel tegenkomt op de Amsterdamse grachten. 

Aynouk maakt altijd een statement. Zo nam ze een keer een Albert Heijn draagtas mee naar een modeshow in plaats van een handtas. Aynouk doesn’t need a designer bag. Fashion or anti-fashion? De lijn is flinterdun bij deze modejournaliste. 

Haar look heeft standaard veel veren, veel kleur, lots of jewellery en continu wisselende haarkleuren. YES, we have something in common. Aynouk is een echte kameleon: de enige dag paars, de andere dag fluo geel en nog een andere dag heeft ze een gewone zwarte coupe. Onvoorspelbaar en waarschijnlijk is ze daarom zo fascinerend. 

Haar accessoires zijn essentieel in iedere outfit. My personal favorite? De juwelen die ze verwerkt in haar kapsels en draagt op haar voorhoofd. Deze hebben iets etnisch en tegelijkertijd iets theatraals. Love it!

Zoek je inspiratie voor een coole outfit? Kopiëren mag, maar dress it down. Niet iedereen kan op de werkvloer verschijnen met een galajurk gemaakt uit boaveertjes natuurlijk! wink

page loaded