Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Comme des Soeurs

Door Michael op 09.05.2013

Ben je helemaal bezeten van mode die geïnspireerd is door geschiedenis? Dan is de tentoonstelling Comme des Soeurs, een project van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Lier, vast iets voor jou! 


7 modestudenten van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten lieten zich inspireren door de historische kledij van geestelijken. Onder andere de gasthuiszusters, de karmelietessen en de Witte Paters werden voor deze gelegenheid gebruikt als inspiratie. 


De tentoonstelling toont de fantasierijke creaties van Paula Cornelissen, Zeynep Caylar, Karen Lens, Karin Maas, Marilou Stevens, Vera Broeckx en Eva Nauwelaerts! Opgelet ladies & gentz: aanstormend talent gespot! Lagen, patronen en zelfs kleur: het komt allemaal aan bod in dit speciale project. De creaties zijn creatieve interpretaties van de leefwereld van het klooster. Naast deze nieuwe creaties, krijg je ook enkele historische habijten te zien uit de collectie van het KADOC!


Comme des Soeurs.Mode wink religie stelt 28 verschillende & verrassende silhouetten aan je voor. 

De tentoonstelling loopt al sinds zaterdag 27 april 2013 en is nog te bezoeken t.e.m. zondag 7 juli 2013 in de Sint-Niklaaskerk in Gent. Allen daarheen! 

Met medewerking van Aline Erauw.

page loaded