Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Meeting MS MR

Door Michael op 08.05.2013

MS MR (uitspraak: miss mister) is een up & coming Amerikaanse band, hip en trendy zijn the words that come to mind wanneer we aan dit dynamische duo denken!

Hippe vogels achter het project zijn Lizzy Plapinger & Max Hershenow. In de city of dreams - New York, waar anders? - was Lizzy al bezig met haar eigen record label & Max met het producen en choreografie, voor ze uiteindelijk de sprong in het diepe waagden: een eigen band

De band begon als een secret project en is intussen uitgegroeid tot een waar fenomeen. Met een edgy sound, een unieke aanpak van muziek te releasen via Tumblr & een hippe look zijn ze echt de nieuwe cool kids on the block. 

Hun EP Candy Bar Creep Show verscheen vorig jaar al, de nieuwe schijf (hun debuutalbum, trouwens) ligt in de rekken vanaf vrijdag 10 mei 2013 & alsof dat al niet wauw was, kan je ze ook gaan bewonderen op Pukkelpop deze zomer!

Benieuwd naar meer over deze coole band? Belmodo trok naar de exclusieve pre-listening sessie van het album in Gent & had een babbel met deze coole band over muziek, fashion & NYC!  

Jullie waren allebei al actief in de muziekindustrie, maar was het jullie droom een eigen band te beginnen?

Lizzy: "De band ontstond heel toevallig en was eigenlijk echt iets waarvan ik mezelf niet toeliet om te realiseren dat het een droom was die ik al lang had. Het was niet echt een doel voor mij, maar ik denk dat als je zo veel van muziek houdt als wij doen, dat je altijd wel nieuwsgierig zal zijn naar de bijdrage die je wel of niet kan leveren. Toen Max mij voor het eerst contacteerde, had ik nog niet echt veel op mezelf gedaan, enkel wat dingen geschreven & hij was ook heel eerlijk over zijn level of experience. Ik voelde me genoeg op m'n gemak bij hem om wat materiaal door te geven, omdat ik wist dat hij heel eerlijk zou zijn, maar wanneer hij het slecht zou vinden, zouden we nooit meer contact hebben en dat zou mij heel wat schaamte schelen! Na heel wat e-mails, besloten we ervoor te gaan en ontdekten we dat we een heel goed team zijn en dat was de start van MS MR."

Max: "We bekeken het eigenlijk de eerste paar maanden zelfs niet echt als een band, het was eerder een project, iets geheim just for the 2 of us. Zelfs onze beste vrienden wisten er niet van. Het was pas toen alle nummers geschreven waren dat we beseften: hey, misschien zijn we een band!"

Het debuutalbum komt eraan, hebben jullie een favoriet nummer op de plaat?

Lizzy: "Dat favoriete nummer verandert echt van dag tot dag: afhankelijk van het humeur, wat je voelt en de vibe waar we ons in bevinden. Daarnet had ik gezegd 'Head Is Not My Home' maar nu is het al terug 'Ash Tree Lane'..."

Max: "Mijn favoriet is 'BTSK', een power ballad, blijkbaar ben ik dus in een romantische mood nu!"

Noir Pop wordt vaak genoemd als genre bij MS MR, hoe zouden jullie de muziek zelf omschrijven?

Max: "Onze muziek past niet echt binnen een vakje & het is best grappig om de verschillende genres te horen die aan onze muziek worden gegeven. Noir Pop is sowieso een goede benaming, we zijn nu eenmaal popartiesten en dat is de overkoepelende naam waar al onze songs binnen passen, maar wij nemen ook aspecten over uit elk ander genre dat ons inspireert op die dag. Een genre op onze muziek plakken is dan ook overbodig, maar toen we onze muziek voor het eerst naar buiten brachten via Bandcamp moesten we een benaming geven aan onze muziek. Wij namen 'Tumblr Glitch Pop' als grapje en die benaming is blijven hangen!"

Lizzy: "Genres worden meer en meer gefragmenteerd en onze muziek is gewoon eclectisch, je kan er elk genre op plakken."

MS MR zag het daglicht in New York, was The Big Apple een inspiratiebron voor jullie muziek?

Lizzy: "New York is sowieso een grote bron van inspiratie voor ons. We zijn heel trots om een New Yorkse band te zijn en hebben veel geluk om deel uit te maken van de art en music scene daar. Het is geweldig om thuis te komen en daar deel van uit te maken, om uitgedaagd te worden door bands die ons inspireren of het helemaal anders aanpakken dan ons en om continu toegang te hebben tot geweldige fotografen, regisseurs & mensen van over de hele wereld."

Max: "Ik raad het iedereen aan om naar New York te gaan en geïnspireerd te raken door de stad en de vibe! Voor ons was het gewoon een logische stap: we waren net afgestudeerd en New York was gewoon de place to be & de stad heeft sowieso een grote invloed gehad op onze muziek."

Kunst en het visuele aspect is zeer belangrijk voor jullie, is het een natuurlijk proces binnen de band?

Lizzy: "Het is sowieso een natuurlijk proces, net zoals bij de muziek werken we onder een soort van stream of consciousness en overdenken we niet wat we kiezen als we het kiezen. We verzamelen de dingen en zien later wel hoe ze samenwerken. Tumblr maakt daar een groot deel van uit en helpt ons bij het visuele aspect van de band. Fans reageren hier heel goed op, maar we hopen uiteraard dat muziek altijd het belangrijkste deel blijft uitmaken van de band. Maar muziek en het visuele zijn eigenlijk complementair."

Van waar kwam het idee om met een Tumblr aan de slag te gaan?

Max: "We zijn met Tumblr begonnen toen we de band hebben opgericht. Het was een manier voor ons om beelden te delen met elkaar en hebben zo eigenlijk het visuele aspect van de band opgebouwd. Social media is sowieso belangrijk voor bands & elke band moet het medium vinden dat het beste bij hen past. Wij gebruiken ze allemaal, maar Tumblr is hetgene dat het meest bij ons aansluit: het biedt ons een platform om de muziek te delen, beelden, video's & remixes. Muziek uitbrengen via Tumblr was een idee dat we al hadden vanaf het begin, we wilden de grenzen aftasten en experimenteren met de manier waarop je muziek kan uitbrengen. Op die manier hebben we op Tumblr eigenlijk een volledige omgeving gecreëerd voor de fans."

Jullie track wordt nu gebruikt voor de Gucci campagne, hadden jullie gehoopt op aandacht vanuit de modewereld?

Lizzy: "Het was eerder toevallig, maar we zijn er heel blij om."

Max: "We zijn helemaal gek van kledij!"

Lizzy: "We houden enorm veel van mode & kleren. We kijken op naar bepaalde designers en elk seizoen zijn er dingen waar ik geobsedeerd door ben! Het is heel flatterend dat we aandacht krijgen vanuit die wereld en we hopen op meer."

Max: "We willen zeker de wereld van de mode meer gaan ontdekken in de toekomst. Het is sowieso erg spannend & leuk om banden te creëeren met nieuwe brands en nieuwe designers. Ook bij menswear zijn er veel spannende dingen aan het gebeuren!"

Hoe zouden jullie je eigen stijl omschrijven?

Lizzy: "Wel onze stijl, of mijn stijl in elk geval is powerclashing! Net als bij onze muziek & net als bij het visuele gooien we dingen bij elkaar die er eigenlijk niet goed kunnen uitzien, maar dat uiteindelijk toch wel zijn! Mismatchen en items van verschillende decennia, stijlen & designers mixen zijn echt de basis van onze stijl. We dragen vooral vintage en high street brands zoals Zara, H&M en Topshop. Een groot deel van wie we zijn, is deel uitmaken van de streetwear trends en de items gebruiken die voor iedereen toegankelijk zijn, maar ze toch uniek maken voor onszelf!"

Max: "We spenderen niet veel geld aan 1 enkel item, maar wel aan een grote massa van kleren! We houden echt van vintage shoppen, in elke nieuwe stad maakt dat deel uit van de tour experience."

Hebben jullie stijliconen?

Lizzy: "Ik zeker! Ik hou van vrouwen die zich heel sterk en no nonsense kleden. Ik hou van de manier waarop Debbie Harry zich kleedde doorheen heel haar carrière. Meer recent ben ik echt gaan houden van Karen O's kledingstijl, ze is de kickass rocker chick look gaan heruitvinden & is echt wild en creatief in een soort van Björkse zin! En dan zijn er uiteraard ook nog Gwen Stefani, die heel eclectisch is, en Shirley Manson, totally 90's!"

Als afsluiter: welke fashion tips & tricks zouden jullie geven?

Max: "Gooi allerlei dingen samen & make it work! Heb plezier met je kleren! Ik heb ook het gevoel dat disco terug zijn moment gaat hebben deze zomer, nu is disco al geweldig op zichzelf, maar het wordt enkel beter met wat sequins & glitters!"

Lizzy: "Ik ben heel erg enthousiast over bepaalde trends voor deze zomer! Op dit moment ben ik erg into crop tops die een soort van scuba diver look hebben. Ik begin ook heel erg te neigen naar de oriental trend, ik heb net een kimono gekocht en een jasje met een oriental print. Dus ik zou zeggen voor deze zomer: nineties oriental met een vleugje disco! Die glitters kunnen nu eenmaal niet ontbreken!"

Met medewerking van Aline Erauw.

page loaded