Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Máxima, the birth of a queen

Door Loes op 03.05.2013

Dat ik fan ben van onze noorderburen is geen geheim meer, dit kon je eerder deze week al lezen in A fashionable goodbye for queen Bea. Maar toen de uitnodiging van Vogue Nederland in de bus viel bij Belmodo ging ik pas helemaal door het  dak van vreugde. VOGUE? Amsterdam? Een bal? Yes, yes, yes

Het Queen’s Ball in Amsterdam is een samenwerking tussen Vogue, The Grand hotel en Moët Hennessy. Deze avond had alle magische ingrediënten voor een spetterend event, that’s for sure. De echte verrassing kwam pas toen Vogue Nederland een special edition voorstelde aan het uitgedoste publiek: Máxima, the birth of a queen! Een Vogue nummer volledig gehuld aan de stralende nieuwe koningin van Nederland. Een geheel eigen editie? She really lives the fairytale dream! 


Karin Swerink & Jan Taminiau.

What to expect in dit speciale nummer? Een persoonlijk verhaal over fashion queen Máxima, van gewoon meisje uit Argentinië, tot zakenvrouw in New York, tot vervolgens koningin van Nederland. Een spannende weg waar heel veel fa-fa-fashion bij komt kijken. 

"Vanaf dag 1 heeft Máxima mijn hart veroverd. Met Máxima krijgen we niet alleen 1 van de mooiste en meest stijlvolle koninginnen ter wereld, ze is ook slim en geestig. Ze geeft het begrip royalty een heel nieuwe, frisse lading." - dixit Karin Swerink, hoofdredactrice VOGUE

De ster van de avond was Jan Taminiau, de designer van 2 van Máxima's jurken op dinsdag 30 april 2013. Hij kreeg op het podium de allereerste Vogue overhandigd uit de handen van hoofdredactrice Karin Swerink. Een mooi moment, zeker omdat de jurk op de cover ook van Taminiaus hand is. 

Verder waren er veel mooie mensen in nog mooiere jurken die de dansvloer onveilig maakten. Onder andere Bas Kosters en zijn band zorgden voor swingende deuntjes en een knallende act. Letterlijk alles werd uit de kast getrokken voor de ode aan fashion icon Máxima. 


A queen for 1 night? Check!

Pictures: Jerome de Lint 

page loaded