Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

A fashionable goodbye for queen Bea!

Door Loes op 01.05.2013

Na 4 jaar in Amsterdam gewoond te hebben, kleurt mijn hart op 30 april (Koninginnedag) nog steeds oranje. Nuja,.. pasteloranje, want Houston I had a problem: ik heb paars haar! Mijn haren en oranje outfits bleken al snel geen match made in heaven. De oplossing voor deze hoogdag? HEMA! Metallic oranje naggellak en pasteloranje lippenstift saved my orange day. 


Ready to go to Amsterdam! 

Waarom je naar Nederland moet afzakken op Queensday? Gezelligheid, feest, muziek, veel oranje en… fashion! Tweedehands kleding of vintage meer bepaald. Queensday is dé dag bij uitstek om second hand clothing te scoren voor belachelijk lage prijzen. In Nederland worden over heel het land rommelmarkten georganiseerd. In Amsterdam wonen veel modeliefhebbers, dus dat maakt het rondsnuffelen extra interessant.

Terwijl een vriendin me per sms op de hoogte hield welke designerjurk prinses Maxima droeg bij de kroning van haar man - zoals je hier kon lezen droeg ze Natan, -shocking!- stond ik druk af te bieden op juwelen, schoenen en kleding. 


Het vraagt wat zoekwerk en training, maar a girl with a mission is niet te stoppen op Koninginnedag. De marktkramers herkennen de koopgrage fashionista's aan hun lichte kater van koninginnennacht, samen met een goed gekozen hipster outfit. Je ziet ze overal en ze struinen alle markten af, op zoek naar bargains. The places to be in Amsterdam? Vondelpark, Sarphatipark, de straten rond het Waterlooplein en de Dappermarkt. Deze plaatsen toveren zich voor 1 dag om tot een vintage walhalla. Halleluja!


Mijn buit? 4 retro zonnebrillen voor € 1,-, een statement necklace voor € 1,-, ‘back to the nineties shoes voor € 1,- en een customised zomerblousje voor € 2,50. Dat maakt in totaal € 5,50 well spent, hooray

Een fashionable goodbye for Queen Bea, me dunkt. Ik spotte pretty Belmodo addict Astrid al op de Amsterdamse grachten, maar verwacht volgend jaar nog veel meer Belgische fashionista’s in crime te zien. See you next year belmodo lovers, op de allereerste Koningsdag!

page loaded