Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Keep calm… and drink cocktails

Door Koen op 28.04.2013

De winter is eindelijk voorbij en we snakken al naar de zomer. Wij willen je graag helpen er te raken, beeld je in:

Het is hemels mooi weer, je hoort zelfs de vogels fluiten van plezier. Familie en vrienden zitten in je tuin, allemaal aan het wachten op de overheerlijke barbecue. Er staan allerlei hapjes op tafel, maar je hebt het gevoel dat er iets ontbreekt. Je hebt zin in een fris drankje met een exotische smaak. Het enige probleem is dat je gewoon niet weet hoe je eraan begint! Je wil niemand teleurstellen en je wil ook niet dat ze het verhaal over de rampzalige waterige cocktails jaar na jaar vertellen aan de kleinkinderen. Geen nood, Belmodo toont je stap voor stap hoe je 2 heerlijke cocktails maakt. Ze zijn makkelijk te maken maar dat hoeft niemand te weten! Shhh!

Bombay Sapphire & Tonic 

Wat heb je allemaal nodig?

  1. 5 cl Bombay Sapphire
  2. Een limoen
  3. Tonic
  4. Ijs

Neem een Collinsglas en vul dit volledig met ijs. Voeg daarna 5 cl Bombay Sapphire toe. Knijp een partje limoen uit en giet het in het glas. Leg daarna een partje limoen en een zoethoutstokje in het glas. Vul dan aan met tonic en done! Een Bombaylicious cocktail

Original Bacardi Mojito

Aah niets is er heerlijker dan een mojito on the rocks!

Wat heb je allemaal nodig?

  1. 5 cl Bacardi Superior
  2. Verse munt
  3. Een limoen
  4. Suiker

Snij een halve limoen in partjes en doe deze samen met 2 koffielepels suiker in een glas. Neem 10 muntblaadjes en stamp alles voorzichtig! Zo komen alle aroma’s vrij. Voeg daarna de helft van het gemalen ijs en 5 cl Bacardi Superior toe. Roeren, roeren! Vul nu je glas aan met het gemalen ijs. Werk af met een scheutje spuitwater en garneer met een takje munt!

Nog een kleine tip: Als je het takje munt een paar keer tegen je hand slaat, komt het aroma vrij en ruikt je drankje helemaal naar de zomer!

Voilà, een overheerlijke mojito! Enjoy!

Met medewerking van Hawa Sanou.

page loaded