Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Happy Birthday Dear Academie!

Door Michael op 15.04.2013

350 jaar Academie + 50 jaar modeafdeling = Party! De koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, Antwerpen Open, het MoMu en het MAS slaan de handen in elkaar en vieren feest. Vanaf september 2013 zal de stad veroverd worden door 'de Academie'. Zowel in het MoMu, het Mas, en in 't stad kunnen we terecht voor de nodige dosis cultuur. Doorheen heel de stad zullen er kunst, installaties, projecties,... te vinden zijn.

Sporen van de Academie in de Stad

De ongeduldigen kunnen zich inschrijven voor 'Sporen van de Academie in de stad', een stadswandeling met gids die al vanaf 20 april begint. 

350 jaar Academie

In het MAS zullen Walter Van Beirendonck en Paul Huvenne in een tentoonstelling vragen beantwoorden als, wordt je als kunstenaar geboren? Moet kunst mooi zijn? enz.

Mode | 50 | Antwerpen | Academie

In het MoMu kunnen we terecht voor een terugblik op 50 jaar academie en het succesverhaal van de Belgische mode. Zo komen de eindejaarsshows en 'de 6 van Antwerpen' aan bod & de studenten worden aangespoord hun creativiteit de vrije loop te laten gaan.

21ste eeuw buiten

In 't stad stellen 8 kunstenaars tentoon die na 2000 zijn afgestudeerd langs een parcours van 2km. We worden langs betekenisvolle, maar minder bekende plekken in 't stad gevoerd. 

Antwerp Icons

Voor Antwerp Icons worden iconische stukken gekozen uit het oeuvre van gerenommeerde Antwerpse ontwerpers. Fotograaf Ronald Stoops, make-up artieste Ingre Grognard en mode-ontwerper Dirk Van Saene reïnterpreteren stuks van modeontwerpers in een fotoshoot. Via een wandelparcours kunnen we de foto's doorheen de stad ontdekken, samen met het verhaal achter de stukken en de locatie.

September wordt dus dé feestmaand in Antwerpen. Kom dus zeker afgezakt naar 't Stad en laat je betoveren door al wat 'de Academie' te bieden heeft!

Met medewerking van Sophie De Vos.

page loaded