Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Comic Book Coco

Door Catherine op 14.04.2013

We hebben Coco avant Chanel - met de lovely Audrey Tatou - & Coco Chanel & Igor Stravinsky gezien. Houden er een mening op na over het boek Sleeping with the Enemy: Coco Chanel's Secret War, dat de vermeende collaboratie van de ontwerpster tijdens WO II uit de doeken doet. En we sparen al sinds mensenheugenis voor die 2.55.

Met andere woorden: we're obsessed!

Jullie ook? Dan is er goed nieuws, want er is een gloednieuw boek over de iconische designer op de markt, dat ook geschikt is voor wie als kind nooit voorbij de Okapi's leerde lezen. De laatste biografie van Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel is immers een strip.

Het stripboek 'Coco Chanel' maakt deel uit van de reeks Grand Destins de Femmes van uitgeverij Naïve, over - inderdaad - belangrijke vrouwen uit de geschiedenis. Coco maakt daarvan als 1 van de meest invloedrijke ontwerpers van de 20ste eeuw ongetwijfeld deel uit, dus wijdde journaliste Pascale Frey een in tekstballonnen gegoten verhaal aan haar. De illustraties in waterverf zijn van Bernard Ciccolini.

In deze Coco pendant Chanel volgen we CC van haar jeugd als weeskind & carrièrestart als eenvoudige naaister naar de opening van de 1ste winkel in Normandië, exact 100 jaar geleden, & de Rue Cambon in Parijs, waar ze zich in 1910 vestigde. Vervolgens vangen we een glimps op van de art scene in de Franse hoofdstad & staan we op de voorste rij wanneer Chanel het legendarische parfum N° 5 uitbrengt.

Het stripboek toont Coco ook op latere leeftijd, wanneer ze de wereld rondreist & de harten van Hollywoodsterren verovert met haar ontwerpen. Rode draad doorheen het verhaal zijn, naast de mode, haar grote liefdes, mannen als Étienne Balsan & Arthur Capel


Portret door Bernard Ciccolini.

Het stripboek 'Coco Chanel' is een pareltje & een must-read voor al wie houdt van mode én stripboeken. En wie het jammer vindt dat deze comic book heroine geen superkrachten heeft, is duidelijk nog nooit een Chanel-boetiek binnengestapt.

'Coco Chanel', door Pascale Frey & Bernard Ciccolini, € 23,-, te koop via Amazon.

page loaded