Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Saint Laurent Paris loves nineties icons

Door Astrid op 13.04.2013

Dat creative director Hedi Slimane niet vies is van wat provocatie & controverse, wisten we al langer. Na YSL’s beruchte naamsverandering deze zomer choqueert Slimane de modewereld once again door een nogal aparte choice of models. Starring for ‘The Saint Laurent Paris Music Project’ zijn immers Marilyn Manson, Courtney Love, Kim Gordon (van Sonic Youth) & Ariel Pink.

Jawel dat lees je goed! Heel eerlijk, ik was ook eventjes vergeten dat deze ‘oude’ rockers nog bestonden. Saint Laurent Paris obviously not en liet deze 90's iconen opdraven voor hun jongste campagne. De black & white pics werden trouwens door Hedi Slimane zelf genomen.

Ik ben fan van de portretten, maar of het de perfecte Yves Saint Laurent … oops, still not used to it … Saint Laurent Paris campagne is, daar ben ik nog niet helemaal uit. De Saint Laurent FW2013 collectie werd al sceptisch onthaald & ook deze campagne lijkt geen unaniem schot in de roos te zijn. The main point of critique is dat er bitter weinig overblijft van de oh zo elegante en classy YSL stijl sinds Slimane aan het hoofd van het modehuis staat.

De meningen op het world wide web zijn alvast verdeeld:

Wonderland Magazine: “Our FB fans are verrrry cynical over the new Courtney Love and Marilyn Manson ads for Saint Laurent. Do you agree?”

Dazed Digital: “Vive la difference.”                                          

The Man Repeller: “Does anyone want to talk about the Saint Laurent ads they're rolling out?”

MTV: “… this is uh-mazing.”

Can’t get enough? Just #SaintLaurent!

The people van VFiles gingen nog een stapje verder en kwamen met hun eigen versie van de Saint Laurent Paris ads. Oké, misschien is de insteek een beetje anders – laten we deze reeks ‘fallen heroes’ dopen – grappig zijn de foto’s wel. O.a. Lindsay Lohan, Charlie Sheen, Amanda Bynes, Nas, Jared Leto & Paris Hilton waren de sterren van deze fake campagnebeelden. This is what we call: a Photoshop job well done! 

Love it or hate it, over 1 ding kunnen we het eens zijn, deze pics laten niemand onbewogen! 

page loaded