Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

South Tirol trippin’

Door Kim op 12.04.2013

Eerlijk? Ik ben meer een zon-zee-strand type. Niet dat dat hoeft te betekenen dat ik mijn vakantiedagen enkel bakkend in de strandstoel van een toeristisch hotel wil doorbrengen, wel dat ik simpelweg strand boven sneeuw verkies. Gezien Zuid-Tirol 300 dagen zon per jaar belooft, kon ik mezelf voldoende overtuigen om mij deze keer wél aan de skilatten en dergelijk ander gevaar te wagen.

Voor ik het wist, had ik toegezegd op een trip met zon, sneeuw, sport & berghutten en kon ik enkel hopen dat ik niet met gebroken benen of armen terug zou komen. Iets met YOLO enzo...

Zuid-Tirol, oftewel Noord-Italië (jawel, u kan er dus naar hartelust Duits en Italiaans oefenen) scoorde bij deze Belmodo addict heel wat punten op vlak van eten, natuur, hotels en wellness. Het heeft zo wel wat voordelen dat dit gebied zich in Noord-Italië bevindt en 1 van de grootste (in my foodie opinion) is het overheerlijke eten.

Zo werden we bij aankomst meteen naar het Pretzhof geleid, waar uitsluitend lokale en zelfgekweekte producten op uw bord belanden. Verschillende kazen, spek dat werkelijk smelt op je tong of gnocchi die zo verrukkelijk is dat je prompt besluit dat deze trip een jaarlijkse gewoonte moet worden, zijn slechts een glimps van al het lekkers dat we gedurende ons verblijf op het bord kregen.

Andere topper? Hotel Lüsnerhof. Niet enkel een heerlijk avondmaal, maar vooral een nog heerlijkere wellness. Ik mocht genieten van een zilverkwartsmassage (anderhalf uur in heaven) en de foto's bewijzen dat je hier gewoon écht volledig kan ontspannen terwijl je relaxt in de jacuzzi with a mountain view...

Indien je toch eerder designhotels prefereert, trek je gewoon naar Hotel Pupp. Ruime, comfortabele kamers met een groot terras én pal in het centrum - what more can a girl want?

Nacht 1 en 2 waren alvast meer dan geslaagd en de laatste nacht mochten we doorbrengen op een bijna sprookjesachtige locatie, pal in de bergen (en enkel te voet bereikbaar - geen zorgen, je bagage wordt wel met een sneeuwscooter opgehaald).


Place to be? Schatzerhütte! Bij aankomst werden we begroet door een stralende zon en een uiterst gastvrije eigenaar en yours truly kon de gelegenheid niet laten liggen om nog even foto's te maken met een geweldige mountain view. De volgende ochtend was het uitzicht nog steeds prachtig - zo zouden we maar al te graag elke dag wakker worden, to be honest - maar het was alweer bijna tijd om huiswaarts te keren.

Kort samengevat: 4 dagen vol avontuur (een sneeuwschoenwandeling, je voor de eerste keer in 14 jaar op skilatten begeven en rijden met locals door de bergen brengt namelijk meerdere hartverzakkingen met zich mee), zon, heerlijk eten en goed gezelschap - Zuid Tirol, it was fun!

Meer informatie over Zuid Tirol vind je hier.

page loaded