Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Factory Forty-CoWorking space in Brussels

Door Koen op 09.04.2013

CoWorking is al lang geen nieuw begrip meer, maar hier een kleine inleiding voor dummies. Al 10 jaar geleden ontstond Coworking in... (of course) de VSA. Vanaf 2008 is het concept ook bekend in ons Belgenlandje.

CoWorking is een nieuwe manier van werken; autonoom werken, zonder alleen te zijn. In het gebouw kan je een werkplek huren, zodat je een bureau hebt om naartoe te gaan. Het concept is vooral gericht naar interieurontwerpers, architecten, ontwerpers, maar evengoed voor bv. advocaten. Het is een perfect concept voor freelancers die vaak in isolatie werken, de synergie die ontstaat met anderen kan het werk alleen maar stimuleren!

David Sdika, fotograaf, papa, ondernemer én founder van Factory Forty opende de 1200 m2 grote werkruimte begin januari 2013, helemaal ready for business.

Alles is aanwezig in Factory Forty. De keuken bevindt zich bewust op het gelijkvloers en niet naast de werkruimte, zodat de concentratie niet kan verstoord worden door de buurman zijn patatjes.

Factory Forty is ook een beetje countryside in the heart of the city. Yes, er is ook een tuin aan, mét kippen!

Het gebouw was een saai, muisgrijs bouwwerk van in de jaren '80. Voor het interieur wilde ontwerper Tom Tack bewust geen saai kantoor nabouwen. Dus hier geen Ikea 'Besta' bureautafel of 'Billy' kastje. Het team is op zoek gegaan naar meubilair in kringloopwinkels, vintage stores, enz. Ze vonden het heel belangrijk om homy, cozy feelings over te brengen naar Factory Forty. Hun approach wordt meteen duidelijk aan de ingang, waar oldschool Priem behangpapier de muren siert.


Hoe het interieur nu is, zal het ook niet blijven. Het is de bedoeling dat de ruimte mee evolueert, zodat je niet elke keer in dezelfde plek aankomt. Die kleine impulsen, het interieur, gadgets en vondsten zijn net de dingen die inspirerend kunnen werken voor de creative minds in Factory Forty. 

Voor diegenen die in équipe of aan een top secret missie werken, kan er ook een ruimte afgehuurd worden waar je alleen toegang tot hebt met een code. Op het gelijkvloers is het ook mogelijk ruimtes te huren voor stockverkopen, conferenties en zelfs voor yogalessen. Er is plaats om te parkeren en Factory Forty is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Alle verzoeken worden natuurlijk gescreend, het is de bedoeling dat alles blijft passen binnen het concept. 

Check www.factoryforty.be voor meer info en prijzen!

Met medewerking van Sophie De Vos.

page loaded