Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

9 stories + 9 personalities + 9 colors = 1 amazing Benetton campaign

Door Michael op 08.04.2013

Benetton is going back to the roots. Ze vertaalden voor de zomercampagne van 2013 de kern van Benetton in 9 schitterende foto’s. Over welke 'kern' spreken we dan? Kleur natuurlijk! 

De foto’s tonen de 9 verschillende kleuren die de identiteit van Benetton weerspiegelt. Ze hebben 9 trendsetters losgelaten op deze kleuren. Zij mochten hun eigen interpretatie geven aan het iconische kleurenpallet en het resultaat mag zeker gezien worden! Knallende foto’s die je onmiddelijk een happy feeling geven! 

Allessandro Benetton (CEO van United Colors of Benetton) vertelt ons dat hij gekozen heeft voor 9 persoonlijkheden met een verhaal. Personal stories die de campagne van Benetton meer kracht bijzetten. Hij koos voor modellen zoals Alek Wek, het eerste zwarte model op de cover van ELLE in 1997 en het model Lea T, het transseksuele Braziliaanse model dat iedere dag nog met vooroordelen kampt. 


Benetton combineerde voor het 1st een morele campagne met een productcampagne. Normaal doen ze dit afzonderlijk, maar deze keer sloegen ze de handen in elkaar.

Deze 2 boodschappen mixen was erg verfrissend. Modefoto’s zijn veel interessanter als er een verhaal achter zit, dit geeft de foto diepgang. - aldus Allessandro Benetton. 

Met deze campagne wil Benetton een verhaal vertellen. Het was een uitdaging om de 9 verschillende verhalen bij elkaar aan te laten sluiten. ‘

We hebben bewust voor veel variëteit gekozen, want daar staat Benetton ook voor. De modellen komen van over heel de wereld, ze hebben verschillende achtergronden en verschillende sociale omstandigheden. Erg inspirerende persoonlijkheden geven de foto’s meer kracht.

Bij de vraag of celebrities wel bij Benetton passen, valt Allessandro ons bij.

Ik was zelf ook heel bezorgd over het gebruik van celebrities. Hoe kan je authentiek blijven met bekende gezichten? Het is al zoveel gedaan en het lijkt een commercieel trucje. Het was een uitdaging, maar ik ben heel trots dat we daarin zijn geslaagd! De modellen mochten echt zichzelf zijn en hun eigen verhaal vertellen in de foto én dat zie je. 

Het is ook een voordeel dat de campagne vooral digitaal leeft. Bij een campagne die enkel in print is, kan je veel minder uitleg geven. Nu kan je het verhaal erachter volledig uit de doeken doen wanneer mensen doorklikken. Consumenten laten toe dat je contact met hen maakt. Ze zijn nu een onderdeel van de Benetton familie. - zegt Allessandro, zelf een familieman in hart en nieren. 


Allessandro Benetton zijn favoriete kleur is groen. Mogen we er dan vanuit gaan dat Lea T zijn favoriet is uit de campagne? Geen idee, maar die van ons is zeker de foto van rooskleurige Charlotte Free. Pretty in pink! Wil je alle verhalen achter de foto’s weten? Kijk dan eens op de website van Benetton. Hier zie je ook leuke filmpjes hoe de modellen zich voelen bij de kleur geel of paars. De camapgnefoto's zijn ook verkrijgbaar in leuke t-shirts. Perfect voor een festivaloutfit! 

Met medewerking van Loes van Look. 

page loaded