Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Talent to watch: Yvonne Kwok

Door Koen op 07.04.2013

Ken je het gevoel wanneer je voor het 1st een undiscovered collectie ziet? When your heart skips a beat and your blood starts running faster trough your veins? Wel, dat gebeurde toen ik de afstudeercollectie van Yvonne Kwok voor het eerst zag... en dat is niet overdreven.


Afstudeercollectie.  

De collectie van Yvonne springt meteen in het oog en is een explosie van creativiteit. Ze mixt verschillende technieken met elkaar totdat alles 1 knallend geheel wordt. Zo bewerkte ze karton met splitpennen en gekleurd garen, tufte ze schouderversieringen en gebruikte ze verschillende texturen en kleuren. Wanneer je dit zo leest denk je vast ‘My Lord, wat een kakofonie,' maar wanneer je de collectie ziet: ‘God, what a beautiful surprise.'Afstudeercollectie.

Deze manier van werken is Yvonne haar signature. In eerdere (en latere) collecties merk je de vrolijke mix van techniek en kleur op. Haar afstudeercollectie mag misschien allemaal vrolijk en zonnig ogen, niets is minder waar. Haar collectie geeft ijzersterke kritiek op de druk van het huidige modesysteem.


Collectie Minor Design. 

Dit actuele thema wordt deze keer niet vertaald in een duistere en donkere collectie. No, been there, done that. Yvonne vertaalt het concept aan de hand van een marionet. Ze dansen like little mary’s swaying to the symphony of destruction. Het zijn wel prachtige marionetten in pastelkleuren, luchtige stoffen, corsetten en flatforms. A carnival dream, zonder twijfel. Afstudeercollectie.

Met deze prachtige collectie won Yvonne (meer dan terecht!) de Lichting 2012. Dit is de award voor de meest belovende graduate van Nederland. Hij wordt uitgereikt tijdens Amsterdam International Fashion Week door G-Star Raw. Ze studeerde (of coursecum laude af aan het Amsterdam Fashion Institute.  Ze mocht tentoonstellen tijdens High fashion, Low countries en ze maakte een creatie voor de expositie van MOAM. Je hoort het al, Yvonne Kwok is er 1tje dat noooooit stil zit. Ze is altijd op zoek naar iets nieuws, altijd in voor een verrassing and she is ready to conquer the world

Met medewerking van Loes van Look.

page loaded