Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Kopen en schrijven voor een goed doel

Door Koen op 06.04.2013

Schrijven voor een goed doel, dat lijkt ons een goed idee. Montblanc vindt dat ook en daarom werkt de pionier van horloges, sieraden, pennen en andere stationary goods samen met UNICEF, de internationale kinderrechtenorganisatie. Volgens Montblanc heeft iedereen recht op onderwijs, waar het schrijven vroeg begint. Educatie is belangrijk, want dat bepaalt de toekomst voor elke kind.

Daarom is hier een leuk voorstel: koop nog tot zondag 31 maart 2014 een Montblanc-pen en het bedrijf zal een deel van zijn inkomsten schenken aan UNICEF's onderwijsprogramma. Maar daarnaast wil Montblanc zich ook inzetten bij het bouwen van scholen. Steen voor steen, school per school. Je hebt dus een jaar tijd om een bijdrage te leveren. Tijd kan dus geen reden zijn om niet mee te werken.

Met wereldwijd 61 miljoen kinderen die nog niet zijn ingeschreven op een school, is het onze plicht de nodige maatregelen te treffen die deze kinderen in staat stellen zich te scholen, zodat zij de kennis, vaardigheden en het vertrouwen op doen om een betere toekomst te creëren voor zichzelf en voor hun omgeving. Ons doel was het ontwerpen van een collectie die niet alleen aantrekkelijk is door middel van haar design, stijl en vakmanschap, maar die een groter doel dient door daadwerkelijk verandering mogelijk te maken.  - Aldus Lutz Bethge, CEO Montblanc International -

Het leuke aan het project is dat de stukken uit de Signature For Good Collection 2013 een uniek ontwerp hebben en dus geen terugkomende oude stukken zijn. Liefhebbers en verzamelaars van Montblanc zullen dus ook niet teleurgesteld zijn.

Aangewezen celebrity om het initiatief te steunen is actrice Hilary Swank, die het goede van het initiatief ook inziet. Help jij ook mee om te zorgen voor onderwijs?

Met medewerking van Michael Chin.

page loaded